
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
2 plastry
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
Krok 2
Posyp przyprawą Knorr i odstaw na kilkanaście minut.
Krok 3
Na każdy filet połóż plasterek szynki parmeńskiej oraz plaster żółtego sera. Zwiń w roladkę i szepnij mięso wykałaczkami.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki wykałaczkami do góry. Przykryj pokrywką i duś na niewielkim ogniu przez 5-10 minut aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.
Krok 5
Przygotuj sos serowy: wymieszaj 300ml ziemnej wody z zawartością saszetki Knorr Sos serowy.
Krok 6
Zagotuj ciągle mieszając, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 3 minuty co jakiś czas mieszając by nie powstały grudki. Usmażone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami np. ryżem i sosem serowym. Potrawę udekoruj połówkami pomidorków sherry. Uwaga! Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki z mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej