Roladki drobiowe z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.

Krok 2

Posyp przyprawą Knorr i odstaw na kilkanaście minut.

Krok 3

Na każdy filet połóż plasterek szynki parmeńskiej oraz plaster żółtego sera. Zwiń w roladkę i szepnij mięso wykałaczkami.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki wykałaczkami do góry. Przykryj pokrywką i duś na niewielkim ogniu przez 5-10 minut aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.

Krok 5

Przygotuj sos serowy: wymieszaj 300ml ziemnej wody z zawartością saszetki Knorr Sos serowy.

Krok 6

Zagotuj ciągle mieszając, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 3 minuty co jakiś czas mieszając by nie powstały grudki. Usmażone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami np. ryżem i sosem serowym. Potrawę udekoruj połówkami pomidorków sherry. Uwaga! Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki z mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej