Roladki drobiowe z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.

Krok 2

Posyp przyprawą Knorr i odstaw na kilkanaście minut.

Krok 3

Na każdy filet połóż plasterek szynki parmeńskiej oraz plaster żółtego sera. Zwiń w roladkę i szepnij mięso wykałaczkami.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki wykałaczkami do góry. Przykryj pokrywką i duś na niewielkim ogniu przez 5-10 minut aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.

Krok 5

Przygotuj sos serowy: wymieszaj 300ml ziemnej wody z zawartością saszetki Knorr Sos serowy.

Krok 6

Zagotuj ciągle mieszając, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 3 minuty co jakiś czas mieszając by nie powstały grudki. Usmażone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami np. ryżem i sosem serowym. Potrawę udekoruj połówkami pomidorków sherry. Uwaga! Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki z mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej