Roladki drobiowe z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z sosem serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.

Krok 2

Posyp przyprawą Knorr i odstaw na kilkanaście minut.

Krok 3

Na każdy filet połóż plasterek szynki parmeńskiej oraz plaster żółtego sera. Zwiń w roladkę i szepnij mięso wykałaczkami.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki wykałaczkami do góry. Przykryj pokrywką i duś na niewielkim ogniu przez 5-10 minut aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.

Krok 5

Przygotuj sos serowy: wymieszaj 300ml ziemnej wody z zawartością saszetki Knorr Sos serowy.

Krok 6

Zagotuj ciągle mieszając, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 3 minuty co jakiś czas mieszając by nie powstały grudki. Usmażone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami np. ryżem i sosem serowym. Potrawę udekoruj połówkami pomidorków sherry. Uwaga! Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki z mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej