
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
2 plastry
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
Krok 2
Posyp przyprawą Knorr i odstaw na kilkanaście minut.
Krok 3
Na każdy filet połóż plasterek szynki parmeńskiej oraz plaster żółtego sera. Zwiń w roladkę i szepnij mięso wykałaczkami.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki wykałaczkami do góry. Przykryj pokrywką i duś na niewielkim ogniu przez 5-10 minut aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.
Krok 5
Przygotuj sos serowy: wymieszaj 300ml ziemnej wody z zawartością saszetki Knorr Sos serowy.
Krok 6
Zagotuj ciągle mieszając, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 3 minuty co jakiś czas mieszając by nie powstały grudki. Usmażone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami np. ryżem i sosem serowym. Potrawę udekoruj połówkami pomidorków sherry. Uwaga! Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki z mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej