Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
2 plastry
2 plastry
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety opłucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
Krok 2
Posyp przyprawą Knorr i odstaw na kilkanaście minut.
Krok 3
Na każdy filet połóż plasterek szynki parmeńskiej oraz plaster żółtego sera. Zwiń w roladkę i szepnij mięso wykałaczkami.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i połóż roladki wykałaczkami do góry. Przykryj pokrywką i duś na niewielkim ogniu przez 5-10 minut aż mięso się zrumieni ze wszystkich stron.
Krok 5
Przygotuj sos serowy: wymieszaj 300ml ziemnej wody z zawartością saszetki Knorr Sos serowy.
Krok 6
Zagotuj ciągle mieszając, po czym zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 3 minuty co jakiś czas mieszając by nie powstały grudki. Usmażone roladki podawaj z ulubionymi dodatkami np. ryżem i sosem serowym. Potrawę udekoruj połówkami pomidorków sherry. Uwaga! Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki z mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej