PRZEPISY.PL
Roladki z pieczarkami - autor: Agata Chmielewska

Roladki z pieczarkami

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka1 szt
  • pieczarki200 g
  • cebula1 szt
  • masło1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie1 szczypta
  • Krok 1

    Filet opłukać pod bieżącą wodą, przekroić na 2 kawałki i rozbić na cienkie płaty. Oprószyć smażoną cebulą w Mini kostkach, przyprawą do kurczaka Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstawić na bok.
  • Krok 2

    Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na maśle zeszklić cebulę, poczym dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynów. Doprawić sosem sojowym i pieprzem do smaku. Odstawić do przestygnięcia.
  • Krok 3

    Na każdy kawałek mięsa rozłożyć farsz i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami. Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu do momentu ścięcia się mięsa. Wyjąć wykałaczki i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1017
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
88
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
131
osób dodało do Mniamlisty
15''
3
Łatwe
133
osoby dodały do Mniamlisty
15''
4
Łatwe