Roladki Wielkanocne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Wielkanocne

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

8 plastrów

150 gramów

8 sztuk

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab myjemy i kroimy w plastry mi wyszło 8 miałam kg schabu Każdy schab rozbiłam posypałam czubryca zieloną.

Krok 2

Położyłam plaster sera i na to rukole sporo aby było ja czuć potem choć troszkę . Posypałam przyprawa do mięsa Knorr posoliłam i popieprzyłam trochę

Krok 3

Zawinęłam w roladki wykałaczkami spięłam by się nie rozwaliły podczas pieczenia. smażyłam z obu stron potem dusiłam około 1,20 minut mi to zajęło :) Na koniec wyjęłam i pokroiłam w plasterki wyszły fajne roladki plasterki do obiadu :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Wielkanocne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej