Roladki z karkówki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z karkówki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
555 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

600 gramów

150 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój karkówkę na centymetrowej grubości kotlety i rozbij tłuczkiem na dość cienkie plastry.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj marynatę z oliwy i Przyprawy do mięs Knorr. Posmaruj nią mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrój jabłko na 8 części i usuń z nich gniazda nasienne.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Połóż plaster mięsa na plastrze boczku, a na nich kawałek jabłka, po czym całość zwiń w roladkę. Grilluj roladki około 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawaj.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z karkówki z jabłkiemRoladki z karkówki z jabłkiem

Mięsno-owocowe roladki z karkówki to pomysłowa odmiana dla tradycyjnych rolad faszerowanych kiełbasą, ogórkiem kiszonym i cebulą. Smakują oryginalnie i wspaniale prezentują się na talerzu. Połączenie karkówki, słodko-kwaśnego jabłka i boczku zadowoli każde, nawet bardzo wymagające, podniebienie. Choć wydaje się skomplikowane – z naszymi wskazówkami zrobisz je szybko i łatwo. Rozpocznij od rozbicia tłuczkiem mięsa, a następnie zamarynuj je w aromatycznych przyprawach. Mięso ułóż na plastrach boczku zawiń w roladki z cząstką jabłka w środku. Tak przygotowane roladki usmaż na patelni lub grillu. Wedle uznania udekoruj je pachnącymi listkami świeżej mięty, roszponki lub bazylii. Roladki z karkówki z jabłkiem świetnie sprawdzają się zarówno jako przystawka jak i podstawa dania głównego – z ziemniakami i surówką, mogą pojawić się na przyjęciach, rodzinnych uroczystościach lub grillach.