Roladki z karkówki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z karkówki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

554 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

600 gramów

150 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój karkówkę na centymetrowej grubości kotlety i rozbij tłuczkiem na dość cienkie plastry.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj marynatę z oliwy i Przyprawy do mięs Knorr. Posmaruj nią mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrój jabłko na 8 części i usuń z nich gniazda nasienne.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Połóż plaster mięsa na plastrze boczku, a na nich kawałek jabłka, po czym całość zwiń w roladkę. Grilluj roladki około 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawaj.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z karkówki z jabłkiemRoladki z karkówki z jabłkiem

Mięsno-owocowe roladki z karkówki to pomysłowa odmiana dla tradycyjnych rolad faszerowanych kiełbasą, ogórkiem kiszonym i cebulą. Smakują oryginalnie i wspaniale prezentują się na talerzu. Połączenie karkówki, słodko-kwaśnego jabłka i boczku zadowoli każde, nawet bardzo wymagające, podniebienie. Choć wydaje się skomplikowane – z naszymi wskazówkami zrobisz je szybko i łatwo. Rozpocznij od rozbicia tłuczkiem mięsa, a następnie zamarynuj je w aromatycznych przyprawach. Mięso ułóż na plastrach boczku zawiń w roladki z cząstką jabłka w środku. Tak przygotowane roladki usmaż na patelni lub grillu. Wedle uznania udekoruj je pachnącymi listkami świeżej mięty, roszponki lub bazylii. Roladki z karkówki z jabłkiem świetnie sprawdzają się zarówno jako przystawka jak i podstawa dania głównego – z ziemniakami i surówką, mogą pojawić się na przyjęciach, rodzinnych uroczystościach lub grillach.