
Składniki
1 łyżka
600 gramów
150 gramów
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój karkówkę na centymetrowej grubości kotlety i rozbij tłuczkiem na dość cienkie plastry.

Krok 2
Przygotuj marynatę z oliwy i Przyprawy do mięs Knorr. Posmaruj nią mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Krok 3
Pokrój jabłko na 8 części i usuń z nich gniazda nasienne.

Krok 4
Połóż plaster mięsa na plastrze boczku, a na nich kawałek jabłka, po czym całość zwiń w roladkę. Grilluj roladki około 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z karkówki z jabłkiem
Mięsno-owocowe roladki z karkówki to pomysłowa odmiana dla tradycyjnych rolad faszerowanych kiełbasą, ogórkiem kiszonym i cebulą. Smakują oryginalnie i wspaniale prezentują się na talerzu. Połączenie karkówki, słodko-kwaśnego jabłka i boczku zadowoli każde, nawet bardzo wymagające, podniebienie. Choć wydaje się skomplikowane – z naszymi wskazówkami zrobisz je szybko i łatwo. Rozpocznij od rozbicia tłuczkiem mięsa, a następnie zamarynuj je w aromatycznych przyprawach. Mięso ułóż na plastrach boczku zawiń w roladki z cząstką jabłka w środku. Tak przygotowane roladki usmaż na patelni lub grillu. Wedle uznania udekoruj je pachnącymi listkami świeżej mięty, roszponki lub bazylii. Roladki z karkówki z jabłkiem świetnie sprawdzają się zarówno jako przystawka jak i podstawa dania głównego – z ziemniakami i surówką, mogą pojawić się na przyjęciach, rodzinnych uroczystościach lub grillach.