Roladki z karkówki z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z karkówki z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
555 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

600 gramów

150 gramów

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój karkówkę na centymetrowej grubości kotlety i rozbij tłuczkiem na dość cienkie plastry.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj marynatę z oliwy i Przyprawy do mięs Knorr. Posmaruj nią mięso i odstaw na 20 minut w chłodne miejsce.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrój jabłko na 8 części i usuń z nich gniazda nasienne.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Połóż plaster mięsa na plastrze boczku, a na nich kawałek jabłka, po czym całość zwiń w roladkę. Grilluj roladki około 15-20 minut ze wszystkich stron. Podawaj.

Roladki z karkówki z jabłkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z karkówki z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z karkówki z jabłkiemRoladki z karkówki z jabłkiem

Mięsno-owocowe roladki z karkówki to pomysłowa odmiana dla tradycyjnych rolad faszerowanych kiełbasą, ogórkiem kiszonym i cebulą. Smakują oryginalnie i wspaniale prezentują się na talerzu. Połączenie karkówki, słodko-kwaśnego jabłka i boczku zadowoli każde, nawet bardzo wymagające, podniebienie. Choć wydaje się skomplikowane – z naszymi wskazówkami zrobisz je szybko i łatwo. Rozpocznij od rozbicia tłuczkiem mięsa, a następnie zamarynuj je w aromatycznych przyprawach. Mięso ułóż na plastrach boczku zawiń w roladki z cząstką jabłka w środku. Tak przygotowane roladki usmaż na patelni lub grillu. Wedle uznania udekoruj je pachnącymi listkami świeżej mięty, roszponki lub bazylii. Roladki z karkówki z jabłkiem świetnie sprawdzają się zarówno jako przystawka jak i podstawa dania głównego – z ziemniakami i surówką, mogą pojawić się na przyjęciach, rodzinnych uroczystościach lub grillach.