Roladki kapuściane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki kapuściane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 plastrów

5 sztuk

200 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wzdłuż marchewki, blanszuj je w osolonym wrzątku przez 3 minuty po czym przelej zimną wodą. Następnie osącz.

Krok 2

Kapustę tak samo blanszuj przez 3 minuty. Po wyjęciu przelej zimną wodą i osącz. Pokrój jej liście w prostokąty o wymiarach 10x5 cm.

Krok 3

Na każdym z liści ułóż boczek, po plastrze marchewki i metki z cebulą.

Krok 4

Zroluj i postaw w chłodnym miejscu.

Krok 5

Zanim podasz przekrój ukośnie na pół oraz wbij wykałaczkę z kostką chleba która posłuży jako spinacz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skubaniec z wiśniami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej