Roladki kapuściane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki kapuściane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 plastrów

5 sztuk

200 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wzdłuż marchewki, blanszuj je w osolonym wrzątku przez 3 minuty po czym przelej zimną wodą. Następnie osącz.

Krok 2

Kapustę tak samo blanszuj przez 3 minuty. Po wyjęciu przelej zimną wodą i osącz. Pokrój jej liście w prostokąty o wymiarach 10x5 cm.

Krok 3

Na każdym z liści ułóż boczek, po plastrze marchewki i metki z cebulą.

Krok 4

Zroluj i postaw w chłodnym miejscu.

Krok 5

Zanim podasz przekrój ukośnie na pół oraz wbij wykałaczkę z kostką chleba która posłuży jako spinacz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej