Roladki kapuściane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki kapuściane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 plastrów

5 sztuk

200 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wzdłuż marchewki, blanszuj je w osolonym wrzątku przez 3 minuty po czym przelej zimną wodą. Następnie osącz.

Krok 2

Kapustę tak samo blanszuj przez 3 minuty. Po wyjęciu przelej zimną wodą i osącz. Pokrój jej liście w prostokąty o wymiarach 10x5 cm.

Krok 3

Na każdym z liści ułóż boczek, po plastrze marchewki i metki z cebulą.

Krok 4

Zroluj i postaw w chłodnym miejscu.

Krok 5

Zanim podasz przekrój ukośnie na pół oraz wbij wykałaczkę z kostką chleba która posłuży jako spinacz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej