Roladki kapuściane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki kapuściane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 plastrów

5 sztuk

200 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wzdłuż marchewki, blanszuj je w osolonym wrzątku przez 3 minuty po czym przelej zimną wodą. Następnie osącz.

Krok 2

Kapustę tak samo blanszuj przez 3 minuty. Po wyjęciu przelej zimną wodą i osącz. Pokrój jej liście w prostokąty o wymiarach 10x5 cm.

Krok 3

Na każdym z liści ułóż boczek, po plastrze marchewki i metki z cebulą.

Krok 4

Zroluj i postaw w chłodnym miejscu.

Krok 5

Zanim podasz przekrój ukośnie na pół oraz wbij wykałaczkę z kostką chleba która posłuży jako spinacz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki kapuściane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej