
Składniki
500 gramów
20 plastrów
5 sztuk
200 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój wzdłuż marchewki, blanszuj je w osolonym wrzątku przez 3 minuty po czym przelej zimną wodą. Następnie osącz.
Krok 2
Kapustę tak samo blanszuj przez 3 minuty. Po wyjęciu przelej zimną wodą i osącz. Pokrój jej liście w prostokąty o wymiarach 10x5 cm.
Krok 3
Na każdym z liści ułóż boczek, po plastrze marchewki i metki z cebulą.
Krok 4
Zroluj i postaw w chłodnym miejscu.
Krok 5
Zanim podasz przekrój ukośnie na pół oraz wbij wykałaczkę z kostką chleba która posłuży jako spinacz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej