
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
null
1 pęczek
1 sztuka
1 pęczek
null
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso (bez tłuszczu).
Krok 2
Dodaj od razu poszatkowaną cebulę, pieprz i paprykę.
Krok 3
Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodaj wyciśnięty czosnek i pokrojonego w kosteczkę pomidora, smaż 5 minut.
Krok 4
Dodaj zagotowane Spatzle, a całość bardzo dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj posiekaną pietruszkę. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej