Spatzle na boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

177

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

null

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso (bez tłuszczu).

Krok 2

Dodaj od razu poszatkowaną cebulę, pieprz i paprykę.

Krok 3

Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodaj wyciśnięty czosnek i pokrojonego w kosteczkę pomidora, smaż 5 minut.

Krok 4

Dodaj zagotowane Spatzle, a całość bardzo dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj posiekaną pietruszkę. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Shaami kabab
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej