Spatzle na boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spatzle na boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

null

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso (bez tłuszczu).

Krok 2

Dodaj od razu poszatkowaną cebulę, pieprz i paprykę.

Krok 3

Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodaj wyciśnięty czosnek i pokrojonego w kosteczkę pomidora, smaż 5 minut.

Krok 4

Dodaj zagotowane Spatzle, a całość bardzo dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj posiekaną pietruszkę. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej