Spatzle na boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spatzle na boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

null

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

null

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso (bez tłuszczu).

Krok 2

Dodaj od razu poszatkowaną cebulę, pieprz i paprykę.

Krok 3

Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodaj wyciśnięty czosnek i pokrojonego w kosteczkę pomidora, smaż 5 minut.

Krok 4

Dodaj zagotowane Spatzle, a całość bardzo dokładnie wymieszaj. Na sam koniec dodaj posiekaną pietruszkę. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spatzle na boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej