
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
null
4 łyżki
null
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.
Krok 2
Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.
Krok 3
Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.
Krok 4
Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.
Krok 5
Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.
Krok 6
Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej