Tradycyjny barszczyk ukraiński z fasolą - przepis | Przepisy.pl pixel

Ukraiński barszczyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

null

4 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.

Krok 2

Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.

Krok 3

Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.

Krok 4

Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.

Krok 5

Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.

Krok 6

Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej