Tradycyjny barszczyk ukraiński z fasolą - przepis | Przepisy.pl

Ukraiński barszczyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

5 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.

Krok 2

Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.

Krok 3

Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.

Krok 4

Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.

Krok 5

Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.

Krok 6

Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej