Ukraiński barszczyk

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

0

100 gramów

4 łyżki

4 sztuki

0

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.

Krok 2

Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.

Krok 3

Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.

Krok 4

Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.

Krok 5

Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.

Krok 6

Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ryż z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej