Tradycyjny barszczyk ukraiński z fasolą - przepis | Przepisy.pl pixel

Ukraiński barszczyk

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

5 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.

Krok 2

Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.

Krok 3

Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.

Krok 4

Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.

Krok 5

Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.

Krok 6

Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ukraiński barszczyk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka rodzinna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej