
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
null
4 łyżki
null
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasole zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie ugotuj do miękkości.
Krok 2
Warzywa korzeniowe obierz i pokrój w kostkę i włóż do garnka z rozgrzanym olejem.
Krok 3
Dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Smaż 3 minuty.
Krok 4
Kostki bulionowe Knorr rozpuść w 1,2 litra wrzątku. Bulionem Knorr zalej warzywa. Gotuj 20 minut.
Krok 5
Odcedzona fasolę dodaj do zupy i ponownie zagotuj.
Krok 6
Pomidory rozgnieć i przetrzyj przez sitko od razu do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut, dodaj czosnek, posól i połącz ze śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej