Pierś z gęsi (duszona) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z gęsi (duszona)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

28 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

2 łyżki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

Krok 1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

Krok 4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

Krok 5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

Krok 2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z gęsi (duszona) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej