PRZEPISY.PL

Pierś z gęsi (duszona)

  • 60
  • 2
  • Średnie
  • 0
27
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • marchew2 szt
  • pietruszka2 szt
  • białe wino100 ml
  • majeranek2 łyżki
    • Krok 1

      W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
    • Krok 2

      Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
    • Krok 3

      Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
    • Krok 4

      Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
    • Krok 5

      W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    153
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    549
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    123
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    947
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe