
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
100 mililitrów
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
70 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
Krok 1
Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
Krok 4
Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
Krok 5
Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Krok 2
W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej