Dodaj do ksiązki kucharskiej Pierś z gęsi (duszona)

Pierś z gęsi (duszona)

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 2 osób średnie Autor: tommy

Pierś z gęsi (duszona) - składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • pietruszka - 2 sztuki
  • białe wino - 100 mililitrów
  • majeranek - 2 łyżki
  • smalec - 70 gramów

Pierś z gęsi (duszona) - Sposób przygotowania:

  1. Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.
  2. W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
  3. W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.
  4. Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.
  5. Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERŚ Z GĘSI (DUSZONA) - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pierś z gęsi oczyść z błon, a następnie umyj, natrzyj majerankiem i Delikatem Knorr.

2

W rondlu zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

3

W garnku rozpuść smalec przesmaż na nim mięso.

4

Pokrój cebulę, marchew i pietruszkę w bardzo cienkie plastry, a kalarepę w kostkę. Następnie warzywa dodaj do garnka i duś na wolnym ogniu.

5

Dolewaj na zmianę wino i bulion. Pamiętaj jednak, aby ostatnim razem polać gęś rosołem, w celu pozbycia się intensywnego, winnego zapachu.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Neapolitańska, Mleko orzechowe, Przepis z zupa z kurczakiem, Przepis z kuchnia włoska sałatki, Lasagne drobiowa, Udka, Sos czosnkowy , ryba z ziołami, sałatki na przystawke, Gołąbki, Deser z lodami kokosowymi "Wieloryb", Makaron, TAPAS: Tortilla z papryką, Sałatka z brokułami i fetą, Sałatka z tuńczykiem, Pieczona karkówka wieprzowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przystawki, ryż z kurczakiem, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka Nicejska, Nuggetsy z kurczaka w panierce kokosowej, Ratatui a’la Gousto, Piersi z kurczaka w glazurze z ryżem jaśminowym oraz sałatą, Placki ziemniaczane, Sos pomidorowy z kiszonymi ogórkami, ser pleśniowy, Makaron z warzywami, pasztet z piersi kurczaka, Kotlet de volaille - VIDEO, sos z oliw, Kapusta z grochem, Kurczak z grilla po indyjsku, Przepis z szynka naczynie żaroodporne, Proste sajgonki , Mielone, Kawałki kurczaka z fasolką, Faszerowana papryka mięsna - VIDEO, mieso w ciescie, Przepis z zapiekanka z makaronem i kurczakiem, co do ziemniak, Zupa grochowa, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Przepis z łosos pieczony, Zielona sałata z ziołami, kuchnia przystawki, Zupa z dyni, Żeberka w oryginalnej marynacie, Przepis z zapiekanka makaron pieczarki, Barszcz, Naleśniki, Śledziowe stworki, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z sałatka z kurczakiem i jogurtem naturalnym, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Przepis z duszony kurczak w sosie własnym, Przekąski, mielonego, Barszcz biały z grzankami i kiełbasą , Golonka, Szybka sałatka do grilla, Przepis z makaron z mięsem mielonym i warzywami, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, łosoś pieczony w piekarniku ze szpinakiem