Składniki
450 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
150 gramów
1 łyżeczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj przez minutę bezpośrednio po otwarciu opakowania.

Krok 2
Sos do warzyw Knorr wymieszaj ze śmietaną i ostrą papryką. Całość zagotuj.

Krok 3
Ugotowane warzywa odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Polej je przygotowanym sosem i posyp dokładnie startym serem.

Krok 4
Całość zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około 20 minut. Warzywa podawaj posypane posiekaną natką pietruszki. Aby potrawa była jeszcze bardziej kremowa, użyj sera mozzarella.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z kalafiorem i brokułem
Podstawowym składnikiem zapiekanek są zazwyczaj ziemniaki lub makaron. Tym razem mamy dla Ciebie coś zupełnie innego! Zapiekanka z kalafiorem i brokułem w sosie śmietanowym, posypana żółtym serem, to idealne w swej prostocie danie, które warto zaserwować na codzienny posiłek.
Dla kogo?
Zapiekanka z kalafiorem i brokułem to przepis dla wielbicieli dań opartych na warzywach. Będzie smacznie i wartościowo!
Na jaką okazję?
Wymienione warzywa są warzywami, którymi można się najeść, dlatego zapiekanka z kalafiora i brokuła jest świetnym wyborem na pożywny obiad. To danie niezwykle uniwersalne!
Czy wiesz, że?
Kalafior zawiera wiele cennych składników odżywczych, m.in. witaminę C. Pamiętaj o witaminach, komponując swoje posiłki!
Dla urozmaicenia:
Podstawą zapiekanki są kalafior i brokuł, ale danie będzie bardziej kremowe, jeśli dodasz do niego ser mozzarella.



































