
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
4 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, aby był sypki.

Krok 6
Gdy jajka się zetną, zalej śmietaną wymieszaną ze startym serem i wstaw z powrotem do piekarnika na 10 minut.

Krok 5
Śmietanę wymieszaj z Fixem Knorr oraz startym żółtym serem.

Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5 minut.

Krok 3
Uformuj 4 wgłębienia i wbij w nie jajka.

Krok 2
Ugotowany ryż odcedź i wymieszaj z masłem i posiekanym koperkiem. Włóż do naczynia żaroodpornego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż zapiekany z jajkami
Ryż nie jest jedynie popularnym dodatkiem do potraw. Może stanowić samodzielne danie, jeśli tylko połączycie go z ulubionymi składnikami. Ryż zapiekany z jajkiem to nasz przepis na oryginalny posiłek, który stworzy menu obiadowe, imprezowe czy kolacyjne. To uniwersalne danie zaskakuje prostotą przygotowania i wykwintnym smakiem. Co więcej, wszystkie składniki macie zwykle w domu, więc niespodziewani goście czy nagły głód nie będą zaskoczeniem. Ryż z jajkiem i serem przyrządzicie w kilkadziesiąt minut.
Dla kogo?
Ryż z serem i jajkiem jest potrawą dla każdego! Jeśli lubicie nowoczesną kuchnię, poszukujecie ciekawego urozmaicenia codziennego menu – to danie z pewnością spełni Wasze oczekiwania.
Na jaką okazję?
Ryż z jajkiem jest tak uniwersalnym przepisem, że możecie go z powodzeniem wykorzystać zawsze i na każdą okazję!
Czy wiesz, że?
Jajka przeznaczone do sprzedaży muszą posiadać nadrukowane etykiety na skorupce, które określają między inny sposób hodowli kur. 0 oznacza produkcję ekologiczną, 1 – chów na wolnym wybiegu, 2 – chów ściółkowy, a 3 – chów klatkowy.
Dla urozmaicenia:
Ryż z jajkiem przed podaniem możesz posypać świeżą natką pietruszki. Będzie pysznie i elegancko.