Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w wodzie z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr. Pod koniec gotowania dodania mrożony groszek. Odcedzić i trzymać pod przykryciem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłukać i natrzeć przyprawą do kurczaka. Usmażyć na oleju. Gdy ostygną usunąć kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 3

Suszone pomidory pokroić w paski. Wymieszać z ryżem, groszkiem i mięsem. Doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Podawać podgrzane w mikrofalówce/piecu lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej