
Składniki
150 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
5 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotować w wodzie z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr. Pod koniec gotowania dodania mrożony groszek. Odcedzić i trzymać pod przykryciem.
Krok 2
Pałki z kurczaka opłukać i natrzeć przyprawą do kurczaka. Usmażyć na oleju. Gdy ostygną usunąć kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3
Suszone pomidory pokroić w paski. Wymieszać z ryżem, groszkiem i mięsem. Doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Podawać podgrzane w mikrofalówce/piecu lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej