Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w wodzie z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr. Pod koniec gotowania dodania mrożony groszek. Odcedzić i trzymać pod przykryciem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłukać i natrzeć przyprawą do kurczaka. Usmażyć na oleju. Gdy ostygną usunąć kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 3

Suszone pomidory pokroić w paski. Wymieszać z ryżem, groszkiem i mięsem. Doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Podawać podgrzane w mikrofalówce/piecu lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej