
Składniki
150 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
5 sztuk
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotować w wodzie z rozpuszczony Bulion na włoszczyźnie Knorr. Pod koniec gotowania dodania mrożony groszek. Odcedzić i trzymać pod przykryciem.
Krok 2
Pałki z kurczaka opłukać i natrzeć przyprawą do kurczaka. Usmażyć na oleju. Gdy ostygną usunąć kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3
Suszone pomidory pokroić w paski. Wymieszać z ryżem, groszkiem i mięsem. Doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Podawać podgrzane w mikrofalówce/piecu lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej