Sałatka ze szpinaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

178 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

100 gramów

20 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów.

Krok 4

W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki będą ziołowe grzanki z bagietki.

53

Opinie o przepisie

  • Marek Templer

    Marek Templer, 25.05.2019

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • StyloweButy.pl

    StyloweButy.pl, 16.04.2015

    Rewelacja :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec, 14.04.2015

    gwarantuje ze zaden Wloch tego niezje,bo brakuje tu oscypka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Garden Bar

    Garden Bar, 14.04.2015

    Pysznie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Paradowska

    Elzbieta Paradowska, 14.04.2015

    Na sałatki zawsze mam ochote,pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec, 14.04.2015

    jak tu zyje kupe lat ,takiej salatki nie widzialam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kożlak

    Teresa Kożlak, 14.04.2015

    Sałatki owszem mniam, mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Szczerba

    Jolanta Szczerba, 14.04.2015

    o dziekuje, bardzo chetnie sie poczestuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krauze

    Jacek Krauze, 14.04.2015

    Mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walawski

    Stanisław Walawski, 13.04.2015

    Nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pasternak

    Małgorzata Pasternak, 13.04.2015

    Jadam sałatki jako dodatek do mięs ,,,,jestem myśliwym !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Biskupska

    Aneta Biskupska, 13.04.2015

    chorizo?primo to hiszpańska kiełbasa więc nie we włoskiej sałatce ,ewentualnie po hiszpańsku z serem manchego to i owszem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Neumann

    Irena Neumann, 13.04.2015

    Wolę kapustę zasmażaną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Bednarek

    Eugeniusz Bednarek, 13.04.2015

    Kasia Świętek iMałgorzata Pasternak kto jada sałatki jest piękny i gładki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kamiński

    Paweł Kamiński, 13.04.2015

    Nie lubię agresywnej reklamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Galiński

    Andrzej Galiński, 13.04.2015

    Badziew:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Strzelecka

    Jolanta Strzelecka, 13.04.2015

    Samo zdrowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Dzienkiewicz

    Dagmara Dzienkiewicz, 13.04.2015

    Super! Tylko co tam robi mięso i pierogi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Stachyra

    Barbara Stachyra, 13.04.2015

    Chorizo to chyba hiszpańska kiełbasa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ugo Bianco Prevot

    Ugo Bianco Prevot, 13.04.2015

    Che schifo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ilona Wieczorek

    Ilona Wieczorek, 13.04.2015

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wolicki

    Piotr Wolicki, 13.04.2015

    Chyba włosko-hiszpańska. Chorizo pochodzi z Hiszpanii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kubus

    Krystyna Kubus, 13.04.2015

    lubie to!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Chudoba

    Wacław Chudoba, 13.04.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vit Fularski

    Vit Fularski, 13.04.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Krasnodebska

    Zofia Krasnodebska, 13.04.2015

    Fajne pomysły masz Elu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lila Wiśniewska

    Lila Wiśniewska, 13.04.2015

    Sałatkę polską,a Włochy w naturze!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Przybylska

    Jolanta Przybylska, 13.04.2015

    Wolę swoje tradyctjne "polskie"

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Owsiany

    Krzysztof Owsiany, 13.04.2015

    Ha czekam na taka salatke :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Veronica Toporowski

    Veronica Toporowski, 13.04.2015

    This looks so good! Love salad.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej