Sałatka ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

100 gramów

20 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów.

Krok 4

W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki będą ziołowe grzanki z bagietki.

56

Opinie o przepisie

  • Matylda

    Matylda , 29.05.2024

    Prościzna, a pyszna:) Jak zostanie mi kurczak z obiadu, dodaję zamiast chorizo. Doskonały lunch do pracy na raz, dwa, trzy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia

    Wiesia , 24.06.2022

    Rewelacyjna, często serwuję znajomym z dodatkiem grzanek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • raczko1

    raczko1 , 15.05.2021

    Mega super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Templer

    Marek Templer , 25.05.2019

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • StyloweButy.pl

    StyloweButy.pl , 16.04.2015

    Rewelacja :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec , 14.04.2015

    gwarantuje ze zaden Wloch tego niezje,bo brakuje tu oscypka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Garden Bar

    Garden Bar , 14.04.2015

    Pysznie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Paradowska

    Elzbieta Paradowska , 14.04.2015

    Na sałatki zawsze mam ochote,pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec , 14.04.2015

    jak tu zyje kupe lat ,takiej salatki nie widzialam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kożlak

    Teresa Kożlak , 14.04.2015

    Sałatki owszem mniam, mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Szczerba

    Jolanta Szczerba , 14.04.2015

    o dziekuje, bardzo chetnie sie poczestuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krauze

    Jacek Krauze , 14.04.2015

    Mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walawski

    Stanisław Walawski , 13.04.2015

    Nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pasternak

    Małgorzata Pasternak , 13.04.2015

    Jadam sałatki jako dodatek do mięs ,,,,jestem myśliwym !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Biskupska

    Aneta Biskupska , 13.04.2015

    chorizo?primo to hiszpańska kiełbasa więc nie we włoskiej sałatce ,ewentualnie po hiszpańsku z serem manchego to i owszem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Neumann

    Irena Neumann , 13.04.2015

    Wolę kapustę zasmażaną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Bednarek

    Eugeniusz Bednarek , 13.04.2015

    Kasia Świętek iMałgorzata Pasternak kto jada sałatki jest piękny i gładki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kamiński

    Paweł Kamiński , 13.04.2015

    Nie lubię agresywnej reklamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Galiński

    Andrzej Galiński , 13.04.2015

    Badziew:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Strzelecka

    Jolanta Strzelecka , 13.04.2015

    Samo zdrowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Dzienkiewicz

    Dagmara Dzienkiewicz , 13.04.2015

    Super! Tylko co tam robi mięso i pierogi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Stachyra

    Barbara Stachyra , 13.04.2015

    Chorizo to chyba hiszpańska kiełbasa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ugo Bianco Prevot

    Ugo Bianco Prevot , 13.04.2015

    Che schifo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ilona Wieczorek

    Ilona Wieczorek , 13.04.2015

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wolicki

    Piotr Wolicki , 13.04.2015

    Chyba włosko-hiszpańska. Chorizo pochodzi z Hiszpanii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kubus

    Krystyna Kubus , 13.04.2015

    lubie to!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Chudoba

    Wacław Chudoba , 13.04.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vit Fularski

    Vit Fularski , 13.04.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Krasnodebska

    Zofia Krasnodebska , 13.04.2015

    Fajne pomysły masz Elu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lila Wiśniewska

    Lila Wiśniewska , 13.04.2015

    Sałatkę polską,a Włochy w naturze!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szpinakuSałatka ze szpinaku

Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.