Sałatka ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

263 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

284 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 opakowania

100 gramów

20 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów.

Krok 4

W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki będą ziołowe grzanki z bagietki.

56

Opinie o przepisie

  • Matylda

    Matylda , 29.05.2024

    Prościzna, a pyszna:) Jak zostanie mi kurczak z obiadu, dodaję zamiast chorizo. Doskonały lunch do pracy na raz, dwa, trzy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia

    Wiesia , 24.06.2022

    Rewelacyjna, często serwuję znajomym z dodatkiem grzanek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • raczko1

    raczko1 , 15.05.2021

    Mega super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Templer

    Marek Templer , 25.05.2019

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • StyloweButy.pl

    StyloweButy.pl , 16.04.2015

    Rewelacja :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec , 14.04.2015

    gwarantuje ze zaden Wloch tego niezje,bo brakuje tu oscypka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Garden Bar

    Garden Bar , 14.04.2015

    Pysznie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Paradowska

    Elzbieta Paradowska , 14.04.2015

    Na sałatki zawsze mam ochote,pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec , 14.04.2015

    jak tu zyje kupe lat ,takiej salatki nie widzialam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kożlak

    Teresa Kożlak , 14.04.2015

    Sałatki owszem mniam, mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Szczerba

    Jolanta Szczerba , 14.04.2015

    o dziekuje, bardzo chetnie sie poczestuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krauze

    Jacek Krauze , 14.04.2015

    Mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Walawski

    Stanisław Walawski , 13.04.2015

    Nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pasternak

    Małgorzata Pasternak , 13.04.2015

    Jadam sałatki jako dodatek do mięs ,,,,jestem myśliwym !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Biskupska

    Aneta Biskupska , 13.04.2015

    chorizo?primo to hiszpańska kiełbasa więc nie we włoskiej sałatce ,ewentualnie po hiszpańsku z serem manchego to i owszem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Neumann

    Irena Neumann , 13.04.2015

    Wolę kapustę zasmażaną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Bednarek

    Eugeniusz Bednarek , 13.04.2015

    Kasia Świętek iMałgorzata Pasternak kto jada sałatki jest piękny i gładki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kamiński

    Paweł Kamiński , 13.04.2015

    Nie lubię agresywnej reklamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Galiński

    Andrzej Galiński , 13.04.2015

    Badziew:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Strzelecka

    Jolanta Strzelecka , 13.04.2015

    Samo zdrowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Dzienkiewicz

    Dagmara Dzienkiewicz , 13.04.2015

    Super! Tylko co tam robi mięso i pierogi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Stachyra

    Barbara Stachyra , 13.04.2015

    Chorizo to chyba hiszpańska kiełbasa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ugo Bianco Prevot

    Ugo Bianco Prevot , 13.04.2015

    Che schifo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ilona Wieczorek

    Ilona Wieczorek , 13.04.2015

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wolicki

    Piotr Wolicki , 13.04.2015

    Chyba włosko-hiszpańska. Chorizo pochodzi z Hiszpanii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Kubus

    Krystyna Kubus , 13.04.2015

    lubie to!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Chudoba

    Wacław Chudoba , 13.04.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vit Fularski

    Vit Fularski , 13.04.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Krasnodebska

    Zofia Krasnodebska , 13.04.2015

    Fajne pomysły masz Elu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lila Wiśniewska

    Lila Wiśniewska , 13.04.2015

    Sałatkę polską,a Włochy w naturze!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szpinakuSałatka ze szpinaku

Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.