
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
400 mililitrów
2 łyżki
4 sztuki
500 mililitrów
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zarumieni, dodaj mięso oraz curry.
Krok 2
Gdy mięso będzie usmażone, wlej wodę, dodaj rodzynki oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Chleb namocz w mleku. Później odciśnij dokładnie i przełóż do miski.
Krok 4
Dodaj 250 ml mleka i jajka. Wymieszaj ciasto.
Krok 5
Ułóż połowę ciasta na dnie naczynia żaroodpornego, które przykryj warstwą uduszonego mięsa wraz z sosem.
Krok 6
Całość przykryj pozostałym ciastem. Na wierzchu połóż listki laurowe. Piecz przez 45 minut w 180 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bobotie – afrykańska zapiekanka
Jeśli lubisz próbować dań z różnych stron świata, bobotie, czyli afrykańska zapiekanka z pewnością przypadnie Ci do gustu. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku produktów, m.in. mięsa mielonego, jajka, cebuli oraz rodzynków. Zacznij od podsmażenia cebuli, następnie dodaj mięso oraz curry, które podkreśli smak składników. Gdy mięso będzie już usmażone, wlej wodę, po czym wsyp rodzynki oraz zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese (całość dokładnie wymieszaj i gotuj przez kilkanaście minut). Na połowie przygotowanego uprzednio ciasta połóż warstwę uduszonego mięsa wraz z sosem. Całość przykryj pozostałym ciastem, a na wierzchu ułóż kilka listków laurowych. Otrzymaną w ten sposób zapiekankę włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez około godzinę. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do gotowej potrawy będą, m.in. orzechy oraz kawałki banana, skropione sokiem z cytryny. Bobotie podawaj razem z ryżem, sałatą oraz indyjskim naleśnikiem papad. Pobierz listę potrzebnych składników i do dzieła!