Naleśniki a’la pizza video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki a’la pizza - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

683 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

300 gramów

300 mililitrów

4 sztuki

pozostałe:

4 łyżki

300 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

4 sztuki

200 gramów

100 gramów

1 pęczek

1 garść

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania ciasta. Jaja połącz z mlekiem i mąką. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.

Krok 2

Pieczarki i pomidory pokrój na plasterki, czosnek posiekaj, szpinak umyj i osusz. Podsmaż czosnek i pieczarki na patelni na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Dodaj szpinak, przyprawę Knorr i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Teraz wlej na patelnię ciasto. Na wierzchu ułóż plasterki pomidorów.

Krok 5

Posyp startym serem i smaż ok. 6-8 minut, aż ciasto będzie gotowe. Przełóż na talerz, posyp listkami bazylii oraz rukoli i orzechami. Od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Asia Dąbrowska

    Asia Dąbrowska , 27.01.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki a’la pizza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki a’la pizza - VIDEONaleśniki a’la pizza - VIDEO

Pizza niejedno ma imię. I czasem potrafi zaskoczyć. Nie zawsze musimy przygotowywać tradycyjną pizzę – jest tyle wariacji na jej temat, że można eksperymentować do woli. Naleśniki a’la pizza są błyskawiczne w przygotowaniu, a nie powstydziłaby się ich najlepsza pizzeria. Spróbuj!

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy kochają pizzę lub naleśniki. Albo jedno i drugie! Bo w tym przepisie obie potrawy łączą swoje siły, żeby stworzyć razem coś oryginalnego. To udana próba!

Na jaką okazję?

Naleśniki a’la pizza to pyszny pomysł na śniadanie i obiad. Zawsze się sprawdzą i zachwycą Twoją rodzinę!

Czy wiesz, że?

Mozzarella to włoski ser podpuszczkowy. Wytwarzana jest z mleka bawolego, a czasem krowiego lub mieszanki obu. Jest składnikiem wielu tradycyjnych dań kuchni włoskiej.

Dla urozmaicenia:

Gotowe danie możesz posypać świeżymi listkami bazylii oraz rukoli i orzechami.