Składniki
ciasto:
300 gramów
300 mililitrów
4 sztuki
pozostałe:
4 łyżki
300 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
4 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 garść
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania ciasta. Jaja połącz z mlekiem i mąką. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.
Krok 2
Pieczarki i pomidory pokrój na plasterki, czosnek posiekaj, szpinak umyj i osusz. Podsmaż czosnek i pieczarki na patelni na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj szpinak, przyprawę Knorr i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię ciasto. Na wierzchu ułóż plasterki pomidorów.
Krok 5
Posyp startym serem i smaż ok. 6-8 minut, aż ciasto będzie gotowe. Przełóż na talerz, posyp listkami bazylii oraz rukoli i orzechami. Od razu podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki a’la pizza - VIDEO
Pizza niejedno ma imię. I czasem potrafi zaskoczyć. Nie zawsze musimy przygotowywać tradycyjną pizzę – jest tyle wariacji na jej temat, że można eksperymentować do woli. Naleśniki a’la pizza są błyskawiczne w przygotowaniu, a nie powstydziłaby się ich najlepsza pizzeria. Spróbuj!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy kochają pizzę lub naleśniki. Albo jedno i drugie! Bo w tym przepisie obie potrawy łączą swoje siły, żeby stworzyć razem coś oryginalnego. To udana próba!
Na jaką okazję?
Naleśniki a’la pizza to pyszny pomysł na śniadanie i obiad. Zawsze się sprawdzą i zachwycą Twoją rodzinę!
Czy wiesz, że?
Mozzarella to włoski ser podpuszczkowy. Wytwarzana jest z mleka bawolego, a czasem krowiego lub mieszanki obu. Jest składnikiem wielu tradycyjnych dań kuchni włoskiej.
Dla urozmaicenia:
Gotowe danie możesz posypać świeżymi listkami bazylii oraz rukoli i orzechami.