Składniki
ciasto:
300 gramów
300 mililitrów
4 sztuki
pozostałe:
4 łyżki
300 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
4 sztuki
200 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 garść
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania ciasta. Jaja połącz z mlekiem i mąką. Mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek.
Krok 2
Pieczarki i pomidory pokrój na plasterki, czosnek posiekaj, szpinak umyj i osusz. Podsmaż czosnek i pieczarki na patelni na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj szpinak, przyprawę Knorr i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię ciasto. Na wierzchu ułóż plasterki pomidorów.
Krok 5
Posyp startym serem i smaż ok. 6-8 minut, aż ciasto będzie gotowe. Przełóż na talerz, posyp listkami bazylii oraz rukoli i orzechami. Od razu podawaj.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki a’la pizza - VIDEO
Pizza niejedno ma imię. I czasem potrafi zaskoczyć. Nie zawsze musimy przygotowywać tradycyjną pizzę – jest tyle wariacji na jej temat, że można eksperymentować do woli. Naleśniki a’la pizza są błyskawiczne w przygotowaniu, a nie powstydziłaby się ich najlepsza pizzeria. Spróbuj!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy kochają pizzę lub naleśniki. Albo jedno i drugie! Bo w tym przepisie obie potrawy łączą swoje siły, żeby stworzyć razem coś oryginalnego. To udana próba!
Na jaką okazję?
Naleśniki a’la pizza to pyszny pomysł na śniadanie i obiad. Zawsze się sprawdzą i zachwycą Twoją rodzinę!
Czy wiesz, że?
Mozzarella to włoski ser podpuszczkowy. Wytwarzana jest z mleka bawolego, a czasem krowiego lub mieszanki obu. Jest składnikiem wielu tradycyjnych dań kuchni włoskiej.
Dla urozmaicenia:
Gotowe danie możesz posypać świeżymi listkami bazylii oraz rukoli i orzechami.