Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO
łatwe
961 osób zapisało
Składniki
ciasto naleśnikowe:
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
20 mililitrów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 opakowanie
250 gramów
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.
Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
Krok 3
Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Szpinak usmaż z gałką muszkatołową, dopraw do smaku pieprzem.
Krok 5
Ser feta pokrój w kostkę. Na gotowe naleśniki nakładaj przygotowany szpinak, fetę i garstkę orzechów.
Krok 6
Zawijaj je jak krokiety. Przed podaniem wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne z wodą i podgrzej w garnku na 3 minuty. Przygotowane naleśniki podawaj polane sosem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO
Naleśniki – zapewne każdy z nas zna to danie z czasów dzieciństwa. Prawdą jest, że nie traci ono na swej popularności. Wprost przeciwnie! Przepisów na naleśniki znajdziemy bowiem bez liku. Smakują zarówno w słodkiej wersji, jak i w bardziej wytrawnej odsłonie. Polecamy przepis na Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi. Palce lizać!
Dla kogo?
Ta bezmięsna propozycja trafi w gust zwolenników warzywnych specjałów oraz wegetarian. Jednym słowem zdrowo i pysznie!
Na jaką okazję?
Niecodzienne połączenie smaków: szpinaku, fety oraz orzechów to rozwiązanie idealne na wykwintny obiad, romantyczną randkę czy spotkanie ze znajomymi.
Czy wiesz, że?
Orzechy włoskie powinno się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Co ciekawe, można je umieścić w naczyniu wypełnionym piaskiem. Z jego pomocą uchronimy orzechy przed powstaniem pleśni.
Dla urozmaicenia:
Naleśniki polane sosem śmietanowo – ziołowym posyp również z zewnątrz odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Dzięki temu potrawa zyska bardziej słodkawy smak oraz będzie bardziej chrupiąca.