Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO
łatwe
1088 osób zapisało
Składniki
ciasto naleśnikowe:
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
20 mililitrów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 opakowanie
250 gramów
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Krok 3
Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Szpinak usmaż z gałką muszkatołową, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5
Ser feta pokrój w kostkę. Na gotowe naleśniki nakładaj przygotowany szpinak, fetę i garstkę orzechów.

Krok 6
Zawijaj je jak krokiety. Przed podaniem wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne z wodą i podgrzej w garnku na 3 minuty. Przygotowane naleśniki podawaj polane sosem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO
Naleśniki – zapewne każdy z nas zna to danie z czasów dzieciństwa. Prawdą jest, że nie traci ono na swej popularności. Wprost przeciwnie! Przepisów na naleśniki znajdziemy bowiem bez liku. Smakują zarówno w słodkiej wersji, jak i w bardziej wytrawnej odsłonie. Polecamy przepis na Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi. Palce lizać!
Dla kogo?
Ta bezmięsna propozycja trafi w gust zwolenników warzywnych specjałów oraz wegetarian. Jednym słowem zdrowo i pysznie!
Na jaką okazję?
Niecodzienne połączenie smaków: szpinaku, fety oraz orzechów to rozwiązanie idealne na wykwintny obiad, romantyczną randkę czy spotkanie ze znajomymi.
Czy wiesz, że?
Orzechy włoskie powinno się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Co ciekawe, można je umieścić w naczyniu wypełnionym piaskiem. Z jego pomocą uchronimy orzechy przed powstaniem pleśni.
Dla urozmaicenia:
Naleśniki polane sosem śmietanowo – ziołowym posyp również z zewnątrz odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Dzięki temu potrawa zyska bardziej słodkawy smak oraz będzie bardziej chrupiąca.