Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

748 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

403 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1049 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto naleśnikowe:

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

20 mililitrów

farsz:

400 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 opakowanie

250 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Szpinak usmaż z gałką muszkatołową, dopraw do smaku pieprzem.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Ser feta pokrój w kostkę. Na gotowe naleśniki nakładaj przygotowany szpinak, fetę i garstkę orzechów.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Zawijaj je jak krokiety. Przed podaniem wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne z wodą i podgrzej w garnku na 3 minuty. Przygotowane naleśniki podawaj polane sosem.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Alicja Smolińska

    Alicja Smolińska , 15.02.2020

    Pyszne i szybkie to zrobienia!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEONaleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO

Naleśniki – zapewne każdy z nas zna to danie z czasów dzieciństwa. Prawdą jest, że nie traci ono na swej popularności. Wprost przeciwnie! Przepisów na naleśniki znajdziemy bowiem bez liku. Smakują zarówno w słodkiej wersji, jak i w bardziej wytrawnej odsłonie. Polecamy przepis na Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi. Palce lizać!

Dla kogo?

Ta bezmięsna propozycja trafi w gust zwolenników warzywnych specjałów oraz wegetarian. Jednym słowem zdrowo i pysznie!

Na jaką okazję?

Niecodzienne połączenie smaków: szpinaku, fety oraz orzechów to rozwiązanie idealne na wykwintny obiad, romantyczną randkę czy spotkanie ze znajomymi.

Czy wiesz, że?

Orzechy włoskie powinno się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Co ciekawe, można je umieścić w naczyniu wypełnionym piaskiem. Z jego pomocą uchronimy orzechy przed powstaniem pleśni.

Dla urozmaicenia:

Naleśniki polane sosem śmietanowo – ziołowym posyp również z zewnątrz odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Dzięki temu potrawa zyska bardziej słodkawy smak oraz będzie bardziej chrupiąca.