Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

649 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

389 osób wydrukowało

Pobierz pdf

944 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto naleśnikowe:

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

20 mililitrów

farsz:

400 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 opakowanie

250 gramów

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Szpinak usmaż z gałką muszkatołową, dopraw do smaku pieprzem.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Ser feta pokrój w kostkę. Na gotowe naleśniki nakładaj przygotowany szpinak, fetę i garstkę orzechów.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Zawijaj je jak krokiety. Przed podaniem wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne z wodą i podgrzej w garnku na 3 minuty. Przygotowane naleśniki podawaj polane sosem.

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Alicja Smolińska

    Alicja Smolińska , 15.02.2020

    Pyszne i szybkie to zrobienia!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEONaleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO

Naleśniki – zapewne każdy z nas zna to danie z czasów dzieciństwa. Prawdą jest, że nie traci ono na swej popularności. Wprost przeciwnie! Przepisów na naleśniki znajdziemy bowiem bez liku. Smakują zarówno w słodkiej wersji, jak i w bardziej wytrawnej odsłonie. Polecamy przepis na Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi. Palce lizać!

Dla kogo?

Ta bezmięsna propozycja trafi w gust zwolenników warzywnych specjałów oraz wegetarian. Jednym słowem zdrowo i pysznie!

Na jaką okazję?

Niecodzienne połączenie smaków: szpinaku, fety oraz orzechów to rozwiązanie idealne na wykwintny obiad, romantyczną randkę czy spotkanie ze znajomymi.

Czy wiesz, że?

Orzechy włoskie powinno się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Co ciekawe, można je umieścić w naczyniu wypełnionym piaskiem. Z jego pomocą uchronimy orzechy przed powstaniem pleśni.

Dla urozmaicenia:

Naleśniki polane sosem śmietanowo – ziołowym posyp również z zewnątrz odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Dzięki temu potrawa zyska bardziej słodkawy smak oraz będzie bardziej chrupiąca.