Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO
łatwe
1090 osób zapisało
Składniki
ciasto naleśnikowe:
1.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
20 mililitrów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
1 opakowanie
250 gramów
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Krok 3
Usmaż naleśniki na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Szpinak usmaż z gałką muszkatołową, dopraw do smaku pieprzem.

Krok 5
Ser feta pokrój w kostkę. Na gotowe naleśniki nakładaj przygotowany szpinak, fetę i garstkę orzechów.

Krok 6
Zawijaj je jak krokiety. Przed podaniem wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne z wodą i podgrzej w garnku na 3 minuty. Przygotowane naleśniki podawaj polane sosem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi - VIDEO
Naleśniki – zapewne każdy z nas zna to danie z czasów dzieciństwa. Prawdą jest, że nie traci ono na swej popularności. Wprost przeciwnie! Przepisów na naleśniki znajdziemy bowiem bez liku. Smakują zarówno w słodkiej wersji, jak i w bardziej wytrawnej odsłonie. Polecamy przepis na Naleśniki ze szpinakiem, fetą i orzechami włoskimi. Palce lizać!
Dla kogo?
Ta bezmięsna propozycja trafi w gust zwolenników warzywnych specjałów oraz wegetarian. Jednym słowem zdrowo i pysznie!
Na jaką okazję?
Niecodzienne połączenie smaków: szpinaku, fety oraz orzechów to rozwiązanie idealne na wykwintny obiad, romantyczną randkę czy spotkanie ze znajomymi.
Czy wiesz, że?
Orzechy włoskie powinno się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Co ciekawe, można je umieścić w naczyniu wypełnionym piaskiem. Z jego pomocą uchronimy orzechy przed powstaniem pleśni.
Dla urozmaicenia:
Naleśniki polane sosem śmietanowo – ziołowym posyp również z zewnątrz odrobiną posiekanych orzechów włoskich. Dzięki temu potrawa zyska bardziej słodkawy smak oraz będzie bardziej chrupiąca.