Przepisy na Naleśniki z serem | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Naleśniki z serem

21 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z seremNaleśniki z serem

Szukasz przepisu na szybki obiad? Podaj naleśniki z serem. Są nie tylko smaczne, ale też proste w przygotowaniu. Sekret tego dania tkwi w farszu, który zrobisz, wykorzystując tłusty lub półtłusty twaróg. Wystarczy dokładnie rozdrobnić ser widelcem lub użyć maszynki do mielenia, a następnie dodać do niego pozostałe składniki (m.in. żółtko i śmietanę) oraz wymieszać. Naleśniki smaż na suchej i rozgrzanej patelni – do czasu, aż spód się lekko zarumieni. Przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mleko szklanką kefiru lub dodając do masy twarożkowej kroplę cytrusowego aromatu (doskonale pasują np. rodzynki oraz skórka pomarańczowa). Gotowe naleśniki podawaj posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym. Dobrze sprawdzą się również takie dodatki, jak: bita śmietana, polewa czekoladowa oraz świeże owoce (truskawki, jagody, maliny). Naleśniki serwuj nie tylko na obiad, ale również na deser lub kolację. Jeśli lubisz warzywa, koniecznie przygotuj naleśniki ze szpinakiem i camembertem. Jak zrobić do nich farsz? Na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek, a następnie dodaj rozmrożony szpinak, który należy dusić do momentu odparowania płynu. Do wystudzonej masy (należy ją odłożyć na bok na jakiś czas) wrzuć pestki słonecznika oraz pokrojony w kostkę ser. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Danie podawaj na ciepło, udekorowane listkami świeżej bazylii i pomidorkami cherry. Dobrym pomysłem będzie także przygotowanie naleśników z serem i rodzynkami. Połącz twaróg ze śmietaną oraz lekko podgrzanym miodem, następnie do serowej masy dodaj namoczone rodzynki i zrumienione migdałowe płatki. Posmarowane masą naleśniki składaj w koperty, a po usmażeniu podawaj je udekorowane świeżymi owocami i listkami mięty. Nie zapomnij także o naleśnikach z bryndzą i oscypkiem, które łączą intensywny, lekko słonawy smak bryndzy z aromatycznym oscypkiem i nutką gałki muszkatołowej. Pamiętaj, że do góralskich serów obowiązkowym dodatkiem jest kwaśna żurawina. Zobacz, jak krok po kroku zrobić naleśniki z serem i serwuj je na obiad, kolację lub jako deser!