Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta
łatwe
328 osób zapisało

Składniki
300 gramów
250 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Krok 2
Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, Ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Krok 3
Przesmaż na patelni kurczaka i pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Krok 4
Na naleśnikach rozkładaj farsz i zawijaj jak gołąbki.

Krok 5
Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta
Wytrawne naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta są doskonałą propozycją na smaczny obiad lub ciepły lunch. Połączenie delikatnego mięsa drobiowego z wyrazistym smakiem pieczarek, sera oraz przypraw, zawinięte w puszyste naleśniki, przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego mącznego dania. Można je serwować z dodatkiem surówek, np. z marchewki i chrzanu, selera naciowego z orzechami lub białej kapusty. Będą świetnie smakować również ze świeżymi warzywami. Sprawdzi się np. sałatka z pomidorami koktajlowymi i suszonymi, oliwkami, cebulą i zieloną sałatą. Do naleśników w takiej wersji pasują także różnego rodzaju sosy, szczególnie pomidorowy i czosnkowy. To też potrawa, która może być gorącym daniem podczas przyjęć i imprez. Jej zaletą jest to, że można ją przygotować wcześniej, a następnie tylko podgrzać w piekarniku. Jeśli chcesz ją ozdobić, jako dekoracji użyj świeżych warzyw oraz ziół. Smakowitym uzupełnieniem może być też kubek barszczu grzybowego, który będzie się dobrze komponował z pieczarkami. Masz ochotę na wyraziste, mocno grzybowe naleśniki z mięsem drobiowym? Wypróbuj nasz przepis!