Naleśniki z kurczakiem i fetą - z pieczarkami i serem | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

ciasto na naleśniki:

250 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 1

Krok 2

Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, Ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni kurczaka i pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach rozkładaj farsz i zawijaj jak gołąbki.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 4

Krok 5

Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem fetaNaleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta

Wytrawne naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta są doskonałą propozycją na smaczny obiad lub ciepły lunch. Połączenie delikatnego mięsa drobiowego z wyrazistym smakiem pieczarek, sera oraz przypraw, zawinięte w puszyste naleśniki, przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego mącznego dania. Można je serwować z dodatkiem surówek, np. z marchewki i chrzanu, selera naciowego z orzechami lub białej kapusty. Będą świetnie smakować również ze świeżymi warzywami. Sprawdzi się np. sałatka z pomidorami koktajlowymi i suszonymi, oliwkami, cebulą i zieloną sałatą. Do naleśników w takiej wersji pasują także różnego rodzaju sosy, szczególnie pomidorowy i czosnkowy. To też potrawa, która może być gorącym daniem podczas przyjęć i imprez. Jej zaletą jest to, że można ją przygotować wcześniej, a następnie tylko podgrzać w piekarniku. Jeśli chcesz ją ozdobić, jako dekoracji użyj świeżych warzyw oraz ziół. Smakowitym uzupełnieniem może być też kubek barszczu grzybowego, który będzie się dobrze komponował z pieczarkami. Masz ochotę na wyraziste, mocno grzybowe naleśniki z mięsem drobiowym? Wypróbuj nasz przepis!