Naleśniki z kurczakiem i fetą - z pieczarkami i serem | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

ciasto na naleśniki:

250 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki łącząc wszystkie składniki za pomocą miksera, smaż naleśniki na patelni z małą ilością tłuszczu.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 1

Krok 2

Kurczaka umyj i pokrój w kostkę, pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę, natkę posiekaj, Ser feta pokrój w niewielką kostkę.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 2

Krok 3

Przesmaż na patelni kurczaka i pieczarki, dodaj Knorr Mini kostkę, bułkę tartą i dopraw pieprzem, lekko przestudź farsz, dodaj fetę i natkę.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 3

Krok 4

Na naleśnikach rozkładaj farsz i zawijaj jak gołąbki.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 4

Krok 5

Roztrzep jajka w misce, maczaj naleśniki w jajku a następnie w bułce tartej, obsmaż z każdej strony i od razu podawaj.

Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem,  pieczarkami i serem fetaNaleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta

Wytrawne naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i serem feta są doskonałą propozycją na smaczny obiad lub ciepły lunch. Połączenie delikatnego mięsa drobiowego z wyrazistym smakiem pieczarek, sera oraz przypraw, zawinięte w puszyste naleśniki, przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego mącznego dania. Można je serwować z dodatkiem surówek, np. z marchewki i chrzanu, selera naciowego z orzechami lub białej kapusty. Będą świetnie smakować również ze świeżymi warzywami. Sprawdzi się np. sałatka z pomidorami koktajlowymi i suszonymi, oliwkami, cebulą i zieloną sałatą. Do naleśników w takiej wersji pasują także różnego rodzaju sosy, szczególnie pomidorowy i czosnkowy. To też potrawa, która może być gorącym daniem podczas przyjęć i imprez. Jej zaletą jest to, że można ją przygotować wcześniej, a następnie tylko podgrzać w piekarniku. Jeśli chcesz ją ozdobić, jako dekoracji użyj świeżych warzyw oraz ziół. Smakowitym uzupełnieniem może być też kubek barszczu grzybowego, który będzie się dobrze komponował z pieczarkami. Masz ochotę na wyraziste, mocno grzybowe naleśniki z mięsem drobiowym? Wypróbuj nasz przepis!