
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 opakowanie
4 sztuki
10 listki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
400 gramów
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko połączyć z mąką i 2 surowe jajkami i dokładnie wymieszać blenderem.
Krok 2
Warzywa pokroić a pierś z kurczaka podsmażyć.
Krok 3
Usmażyć naleśniki i jak trochę wystygną to dodać sałatę, pierś z kurczaka i pozostałe warzywa. Na końcu połączyć sos sałatkowy z jogurtem i polać
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej