Sałatka z naleśnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z naleśnikiem

Autor: Artur Jarząbek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 opakowanie

4 sztuki

10 listki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

400 gramów

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko połączyć z mąką i 2 surowe jajkami i dokładnie wymieszać blenderem.

Krok 2

Warzywa pokroić a pierś z kurczaka podsmażyć.

Krok 3

Usmażyć naleśniki i jak trochę wystygną to dodać sałatę, pierś z kurczaka i pozostałe warzywa. Na końcu połączyć sos sałatkowy z jogurtem i polać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z naleśnikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej