
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 opakowanie
4 sztuki
10 listki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
150 gramów
400 gramów
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko połączyć z mąką i 2 surowe jajkami i dokładnie wymieszać blenderem.
Krok 2
Warzywa pokroić a pierś z kurczaka podsmażyć.
Krok 3
Usmażyć naleśniki i jak trochę wystygną to dodać sałatę, pierś z kurczaka i pozostałe warzywa. Na końcu połączyć sos sałatkowy z jogurtem i polać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej