Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem
łatwe
189 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
10 sztuk
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, jajek, odrobiny wody i oleju przygotuj jednolite, gładkie ciasto na naleśniki.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Krok 3
Pokrojone składniki przesmaż na rozgrzanej oliwie, zalej śmietaną, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj kilka minut.
Krok 4
Sos dopraw pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie przecedź.
Krok 5
Odcedzone składniki nałóż na naleśniki, posyp pokruszonym serem i zwiń w rulony.
Krok 6
Pozostały sos ponownie zagotuj i zredukuj nieco jego objętość. Naleśniki podgrzej, ułóż na talerzach i polej gotowym sosem. Udekoruj gałązką tymianku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem
Kremowy farsz z drobiu, grzybów i sera pleśniowego blue świetnie współgra z delikatnymi naleśnikami. Aby go przyrządzić, pokrój mięso w kostkę i podsmaż razem z pieczarkami na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do nich śmietanę i duś przez jakiś czas. Dopraw całość, a potem odcedź kurczaka i grzyby. Ułóż je na przygotowanych wcześniej naleśnikach, posyp serem i zawiń. W takiej postaci zapiecz potrawę w piekarniku. Przykryj ją folią, aby ciasto zachowało miękkość i apetyczny kolor. Podawaj naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem pleśniowym polane odcedzonym sosem i ozdobione świeżym tymiankiem. Będą wyśmienite również udekorowane kaparami. Smak farszu wzbogacisz zielonym groszkiem lub suszonymi pomidorami. Danie jest doskonałą propozycją na obiad, ciepłą kolację, a także na główny punkt imprezowego menu. Naleśniki są delikatne i kremowe, ale nie pozbawione wyrazistości. Serwuj je z roszponką posypaną prażonymi pestkami słonecznika. Masz ochotę spróbować tej smacznej potrawy? Zapoznaj się z podanym przepisem i przygotuj ją na najbliższą okazję.