Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem
łatwe
173 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
10 sztuk
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, jajek, odrobiny wody i oleju przygotuj jednolite, gładkie ciasto na naleśniki.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Krok 3
Pokrojone składniki przesmaż na rozgrzanej oliwie, zalej śmietaną, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj kilka minut.
Krok 4
Sos dopraw pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie przecedź.
Krok 5
Odcedzone składniki nałóż na naleśniki, posyp pokruszonym serem i zwiń w rulony.
Krok 6
Pozostały sos ponownie zagotuj i zredukuj nieco jego objętość. Naleśniki podgrzej, ułóż na talerzach i polej gotowym sosem. Udekoruj gałązką tymianku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem
Kremowy farsz z drobiu, grzybów i sera pleśniowego blue świetnie współgra z delikatnymi naleśnikami. Aby go przyrządzić, pokrój mięso w kostkę i podsmaż razem z pieczarkami na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do nich śmietanę i duś przez jakiś czas. Dopraw całość, a potem odcedź kurczaka i grzyby. Ułóż je na przygotowanych wcześniej naleśnikach, posyp serem i zawiń. W takiej postaci zapiecz potrawę w piekarniku. Przykryj ją folią, aby ciasto zachowało miękkość i apetyczny kolor. Podawaj naleśniki z kurczakiem i niebieskim serem pleśniowym polane odcedzonym sosem i ozdobione świeżym tymiankiem. Będą wyśmienite również udekorowane kaparami. Smak farszu wzbogacisz zielonym groszkiem lub suszonymi pomidorami. Danie jest doskonałą propozycją na obiad, ciepłą kolację, a także na główny punkt imprezowego menu. Naleśniki są delikatne i kremowe, ale nie pozbawione wyrazistości. Serwuj je z roszponką posypaną prażonymi pestkami słonecznika. Masz ochotę spróbować tej smacznej potrawy? Zapoznaj się z podanym przepisem i przygotuj ją na najbliższą okazję.