Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 szczypta
0.5 litra
3 sztuki
250 gramów
30
null
1 opakowanie
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
Krok 4
Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 5
Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.
Krok 7
Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.
Krok 6
Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej