Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 szczypta
0.5 litra
3 sztuki
250 gramów
30
null
1 opakowanie
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
Krok 4
Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 5
Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.
Krok 7
Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.
Krok 6
Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























