Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 szczypta
0.5 litra
3 sztuki
250 gramów
30
null
1 opakowanie
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
Krok 4
Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 5
Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.
Krok 7
Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.
Krok 6
Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej