Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

0.5 litra

3 sztuki

250 gramów

30

null

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.

Krok 4

Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 5

Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.

Krok 7

Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej