Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 litra

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

250 gramów

300 gramów

250 gramów

30

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.

Krok 4

Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 5

Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.

Krok 7

Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Gyros w picie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej