Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

0.5 litra

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

250 gramów

300 gramów

250 gramów

30

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.

Krok 4

Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 5

Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.

Krok 7

Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej