Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 szczypta
0.5 litra
3 sztuki
250 gramów
30
null
1 opakowanie
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.
Krok 4
Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 5
Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.
Krok 7
Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.
Krok 6
Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej