Składniki
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W małym rondelku pomieszaj 200 ml wody z Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese. Rozpuszczony sos doprowadź do wrzenia, a następnie zestaw z ognia, żeby przestygł.
Krok 2
Jeśli gotowe ciasto na pizzę jest w formie kulki, wyłóż je na oprószoną mąką stolnicę, cienko rozwałkuj, a następnie pokrój na 2 cm paski dowolnej długości.
Krok 3
Paski posmaruj wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i oprósz tartym serem. Włącz piekarnik, niech się nagrzeje do 200°C.
Krok 4
Gotowe paski poskręcaj w długie twisty, a następnie ułóż na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Blachę z twistami wstaw do nagrzanego piekarnika na około 15 minut, aż staną się złotawe i chrupiące. Gotowe paluchy podawaj, jak tylko masz ochotę – na ciepło lub po całkowitym ostudzeniu.
Dobra rada:
Ciasto z pizzy możesz zastąpić ciastem francuskim, a wtedy pizza sticks wyjdą jeszcze bardziej kruche i puszyste. Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie tradycyjną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza sticks - VIDEO
Czy warto przygotować chrupiące pizza sticks? Przepis na pewno spodoba się wszystkim domownikom i gościom, bo stanowi smaczną przekąskę – idealną na imprezy albo wieczór filmowy, który organizujesz we własnym salonie. Nie idź w kupowane w sklepach przystawki, których walory smakowe niejednokrotnie pozostawiają wiele do życzenia. Nasze paluchy pizzowe z gotowego ciasta zrobisz błyskawicznie. Do dzieła!
Dla kogo?
Szukasz inspiracji na zakąskę odpowiednią dla wegetarian? Ciekawą alternatywą dla krakersów i klasycznych paluszków będą z pewnością pizza sticks. Dodatki wybierz wedle uznania. Te grube paluchy z ciasta na pizzę (możesz zastąpić je francuskim) zapiecz z sosem pomidorowym oraz wegetariańskim serem. To jednak tylko jedna z wielu propozycji przygotowania chrupiących pizza sticks.
Na jaką okazję?
Przygotuj paluchy z gotowego ciasta na pizzę w różnych wersjach smakowych – będą świetnie prezentowały się na przyjęciu. Wystarczy, że posmarowane sosem ciasto pokroisz w grube paski, skręcisz i zapieczesz. Samodzielne zrobienie poczęstunku nie zajmie ci wiele czasu, więc bez problemu zorganizujesz fantastyczne przyjęcie.
Czy wiesz, że?
Ciasto możesz też posypać ziołami, np. bazylią i oregano, dobrym pomysłem będzie również użycie pasty przyrządzonej na bazie szpinaku, czosnku i ricotty. Pizza sticks staną się jeszcze lepsze! W wersji mięsnej, do ciasta możesz dodać drobno krojony i obsmażony na patelni boczek.
Dla urozmaicenia:
Podawaj je z różnymi sosami np. majonezowym, czosnkowym lub barbecue. Pizza sticks świetnie sprawdzą się także jako dodatek do sałatki z jarmużu albo rukoli z pomidorami i mozzarellą. Do paluchów z ciasta na pizzę pasują także świeże warzywa – pokrojone w słupki marchewki, kolorowe papryki oraz seler naciowy. Jeśli przygotowujesz wegetariański obiad, serwuj paluchy z ciasta na pizzę jako chrupiący dodatek do zupy. Palce lizać!