Składniki
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W małym rondelku pomieszaj 200 ml wody z Knorr Naturalnie smaczne. Zagotuj.
Krok 2
Ciasto na pizzę rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Pokrój na 2 cm paski dowolnej długości.
Krok 3
Paski posmaruj przygotowanym sosem pomidorowym, oprósz tartym serem.
Krok 4
Gotowe paski poskręcaj w długie twisty, ułóż na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego do 200° C piekarnika na około 15 minut, aż staną się złotawe i chrupiące.
Dobra rada:
Ciasto z pizzy można zastąpić ciastem francuskim.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza sticks - VIDEO
Szukasz inspiracji na przekąskę odpowiednią dla wegetarian? Ciekawą alternatywą dla krakersów i klasycznych paluszków będą z pewnością pizza sticks. Te grube paluchy z ciasta na pizzę (możesz zastąpić je francuskim) zapiecz z sosem pomidorowym oraz serem. To jednak tylko jedna z wielu propozycji. Ciasto możesz też posypać ziołami, np. bazylią i oregano, dobrym pomysłem będzie także użycie pasty przyrządzonej na bazie szpinaku, czosnku i ricotty. Przygotuj paluchy w różnych wersjach smakowych – będą świetnie prezentowały się na przyjęciu. Wystarczy, że posmarowane sosem ciasto pokroisz w grube paski, skręcisz i zapieczesz. Podawaj je z różnymi sosami np. majonezowym, czosnkowym lub barbecue. Świetnie sprawdzą się także jako dodatek do sałatki z jarmużu albo rukoli z pomidorami i mozzarellą. Pasują do nich także świeże warzywa – pokrojone w słupki marchewki, papryki i seler naciowy. Jeśli przygotowujesz wegetariański obiad, serwuj paluchy do zupy. To dodatek tak uniwersalny, że pasuje do wielu potraw.