Pizza sticks - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

216

2055 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2352 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5850 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małym rondelku pomieszaj 200 ml wody z Knorr Naturalnie smaczne. Zagotuj.

Krok 2

Ciasto na pizzę rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Pokrój na 2 cm paski dowolnej długości.

Krok 3

Paski posmaruj przygotowanym sosem pomidorowym, oprósz tartym serem.

Krok 4

Gotowe paski poskręcaj w długie twisty, ułóż na blasze z piekarnika wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego do 200° C piekarnika na około 15 minut, aż staną się złotawe i chrupiące.

przepisy.pl

Dobra rada:

Ciasto z pizzy można zastąpić ciastem francuskim.

Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.

1

Opinie o przepisie

  • Bożena  Kampe

    Bożena Kampe , 29.04.2017

    łatwe i smaczne ☺polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza sticks - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza sticks - VIDEOPizza sticks - VIDEO

Szukasz inspiracji na przekąskę odpowiednią dla wegetarian? Ciekawą alternatywą dla krakersów i klasycznych paluszków będą z pewnością pizza sticks. Te grube paluchy z ciasta na pizzę (możesz zastąpić je francuskim) zapiecz z sosem pomidorowym oraz serem. To jednak tylko jedna z wielu propozycji. Ciasto możesz też posypać ziołami, np. bazylią i oregano, dobrym pomysłem będzie także użycie pasty przyrządzonej na bazie szpinaku, czosnku i ricotty. Przygotuj paluchy w różnych wersjach smakowych – będą świetnie prezentowały się na przyjęciu. Wystarczy, że posmarowane sosem ciasto pokroisz w grube paski, skręcisz i zapieczesz. Podawaj je z różnymi sosami np. majonezowym, czosnkowym lub barbecue. Świetnie sprawdzą się także jako dodatek do sałatki z jarmużu albo rukoli z pomidorami i mozzarellą. Pasują do nich także świeże warzywa – pokrojone w słupki marchewki, papryki i seler naciowy. Jeśli przygotowujesz wegetariański obiad, serwuj paluchy do zupy. To dodatek tak uniwersalny, że pasuje do wielu potraw.