Parówki w cieście francuskim na halloween
NOWY PRZEPIS
łatwe
140 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 sztuka
dodatki:
12 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie parówki obierz z folii, a następnie przekrój na pół. Piekarnik ustaw na 180°C i najlepiej funkcję pieczenia „góra-dół”.

Krok 2
Rozłożone na stolnicy lub blacie ciasto francuskie pokrój na równomierne paski o grubości około 0,5 cm.

Krok 3
Każdy kawałek parówki owijaj ciastem francuskim w taki sposób, by w górnej części zostawić niewielką przestrzeń na oczy.

Krok 4
Tak przygotowane parówki przełóż ostrożnie na blaszkę wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia, a następnie włóż do dobrze nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Upieczone w ten sposób parówki na Halloween pozostaw do wystudzenia. Gdy będą nieco chłodniejsze, każdą z nich udekoruj oczkami przygotowanymi z kolorowej masy cukrowej. Gotową przekąskę podawaj z ketchupem.


Dobra rada:
Jeśli nie masz masy cukrowej pod ręką, ostudzone parówki w cieście francuskim Halloween możesz udekorować również za pomocą gotowego lukru w pisakach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim na halloween
Prościej być nie może! Do zrobienia tej pysznej i niezwykle uniwersalnej przekąski wystarczą zaledwie dwa składniki: ciasto francuskie oraz parówki. Jeśli zechcesz podać przystawkę w bardziej zabawnej i oryginalnej formie, przygotuj nieskomplikowaną dekorację. Jaką? Wszystkiego dowiesz się z naszego przepisu. Zaskocz wszystkich oryginalną przekąską i przygotuj coś wyjątkowego na Halloween – parówki w cieście francuskim przypominające miniaturowe mumie!
Dla kogo?
Przygotowywanie złożonych i czasochłonnych potraw nie należy do twoich ulubionych zajęć? W takim razie nasze parówki w cieście francuskim na Halloween pokochasz od pierwszego wejrzenia i pierwszego kęsa!
Na jaką okazję?
Zabawna dekoracja przekąski czyni z niej idealną propozycję na przyjęcie z okazji Halloween. Wpadnie w oko smakoszom w każdym wieku! Nie da się jednak ukryć, że parówki w cieście francuskim pasują świetnie do dowolnej okazji: parapetówki, imprezy karnawałowej, sylwestrowego bankietu albo pikniku w ogrodzie.
Czy wiesz, że?
Kiedy wierzch każdej parówki Halloween posmarujesz rozkłóconym jajkiem, po upieczeniu staną się błyszczące i nabiorą większej chrupkości.
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania mumii możesz użyć cienkich kiełbasek drobiowych lub wieprzowych. Parówki na Halloween będą smakować jeszcze lepiej, gdy każdą owiniesz najpierw cienkim plastrem wędzonego boczku, a dopiero potem francuskim ciastem. Smacznego!