Parówki w cieście francuskim na halloween
NOWY PRZEPIS
łatwe
182 osoby zapisały

Składniki
6 sztuk
1 sztuka
dodatki:
12 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie parówki obierz z folii, a następnie przekrój na pół. Piekarnik ustaw na 180°C i najlepiej funkcję pieczenia „góra-dół”.

Krok 2
Rozłożone na stolnicy lub blacie ciasto francuskie pokrój na równomierne paski o grubości około 0,5 cm.

Krok 3
Każdy kawałek parówki owijaj ciastem francuskim w taki sposób, by w górnej części zostawić niewielką przestrzeń na oczy.

Krok 4
Tak przygotowane parówki przełóż ostrożnie na blaszkę wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia, a następnie włóż do dobrze nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Upieczone w ten sposób parówki na Halloween pozostaw do wystudzenia. Gdy będą nieco chłodniejsze, każdą z nich udekoruj oczkami przygotowanymi z kolorowej masy cukrowej. Gotową przekąskę podawaj z ketchupem.


Dobra rada:
Jeśli nie masz masy cukrowej pod ręką, ostudzone parówki w cieście francuskim Halloween możesz udekorować również za pomocą gotowego lukru w pisakach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim na halloween
Prościej być nie może! Do zrobienia tej pysznej i niezwykle uniwersalnej przekąski wystarczą zaledwie dwa składniki: ciasto francuskie oraz parówki. Jeśli zechcesz podać przystawkę w bardziej zabawnej i oryginalnej formie, przygotuj nieskomplikowaną dekorację. Jaką? Wszystkiego dowiesz się z naszego przepisu. Zaskocz wszystkich oryginalną przekąską i przygotuj coś wyjątkowego na Halloween – parówki w cieście francuskim przypominające miniaturowe mumie!
Dla kogo?
Przygotowywanie złożonych i czasochłonnych potraw nie należy do twoich ulubionych zajęć? W takim razie nasze parówki w cieście francuskim na Halloween pokochasz od pierwszego wejrzenia i pierwszego kęsa!
Na jaką okazję?
Zabawna dekoracja przekąski czyni z niej idealną propozycję na przyjęcie z okazji Halloween. Wpadnie w oko smakoszom w każdym wieku! Nie da się jednak ukryć, że parówki w cieście francuskim pasują świetnie do dowolnej okazji: parapetówki, imprezy karnawałowej, sylwestrowego bankietu albo pikniku w ogrodzie.
Czy wiesz, że?
Kiedy wierzch każdej parówki Halloween posmarujesz rozkłóconym jajkiem, po upieczeniu staną się błyszczące i nabiorą większej chrupkości.
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania mumii możesz użyć cienkich kiełbasek drobiowych lub wieprzowych. Parówki na Halloween będą smakować jeszcze lepiej, gdy każdą owiniesz najpierw cienkim plastrem wędzonego boczku, a dopiero potem francuskim ciastem. Smacznego!
























