Dania i potrawy z parówkami | Przepisy.pl

Przepisy z parówkami

66 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (66)

Parówki w cieście francuskim z warzywami
ratingratingratingratingrating

195

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Parówki w cieście to świetny sposób na prostą i jednocześnie efektowną przekąskę, którą możesz po...
Zapiekanka rodzinna
ratingratingratingratingrating

122

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dla każdego coś smacznego – tak w skrócie opisać można skład aromatycznej zapiekanki rodzinnej. N...
Zapiekane parówki w sosie pomidorowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Parówki kojarzą Ci się z niezbyt wyszukanym śniadaniem na szybko? Niepotrzebnie! Odpowiednio przy...
Parówki w cieście francuskim z sosem serowym
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz inspiracji na urozmaicenie smaku parówek, to przepis na te zapieczone w cieście fra...
Domowe hot dogi
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Hot dogi to przekąska szczególnie popularna w amerykańskim street foodzie, czyli jedzeniu sprzeda...
Grillowany hot dog z surówką colesław
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Popularna surówka z białej kapusty i marchewki, znana jako colesław, jest świetnym dodatkiem do h...
Parówki w cieście francuskim z salami i papryką
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Parówki w cieście francuskim z salami i papryką to proste danie, które przygotujesz w trzy kwadra...
Krupnik po Gdańsku
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zupa z papryki i parówek
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Które dziecko nie przechodzi „fazy” jedzenia parówek? Dorośli także często po nie sięgają! Jak je...
Piknikowy hot dog
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Hot-dogi to obok frytek i hamburgerów jedne z najpopularniejszych szybkich przekąsek. Jeśli przyg...
Szaszłyk z parówek
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szaszłyki z parówek to uniwersalna i smaczna propozycja na danie, które możesz podać zarówno na w...
Sos pomidorowy z parówkami
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Prosty i pyszny sos pomidorowy z parówkami to definicja szybkiego obiadu. Do jego przygotowania b...
Zupa z parówkami
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli wydaje ci się, że jedynym mięsnym dodatkiem do zupy może być kiełbaska lub boczek, jesteś w...
Zupa kalafiorowa z parówkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jest bardzo delikatna, mocno warzywna, a mięsny dodatek podkreśla smak pozostałych składników. Zu...
Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem Samba
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Bułka z kiełbasą zawojowała świat. Ktoś jeszcze wątpi, że najprostsze rozwiązania są najlepsze? M...
Szaszłyczki
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Solianka mięsna
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Jajecznica z cukinią
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Parówki w naleśniku
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Parówki w cieście
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Bigosik z cebulki
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ParówkiParówki

Parówki wzbudzają mieszane uczucia – jedni je uwielbiają, drudzy omijają szerokim łukiem ze względu na wątpliwości dotyczące tego, co się w nich znajduje. Nie warto jednak wpadać w panikę. Na rynku są dostępne produkty o wysokiej zawartości mięsa, więc zamiast od razu rezygnować z parówek, dużo rozsądniej jest poświęcić chwilę na przestudiowanie ich składu. Jak w przypadku większości artykułów spożywczych – im krótszy, tym lepiej, a z parówek można wyczarować naprawdę apetyczne przekąski.

Dla kogo?

Dociekliwi kucharze z łatwością znajdą produkt, który spełnia ich oczekiwania pod względem składu i smaku. Z parówkami przygotowywanie posiłków stanie się o wiele prostsze – gotowane w wodzie są sposobem na szybkie i ciepłe danie. Potraktujcie je jednak z większą dozą finezji. Domowe hot dogi, w których nie zabraknie warzywnych dodatków, prezentują się dużo bardziej atrakcyjnie. Mogą być świetnym sposobem na uzupełnienie warzywnego leczo lub sałatki. Choć uznawane za pospolity produkt, parówki stanowią ciekawe wyzwanie kulinarne.

Na jaką okazję?

Parówki zapiekane w cieście francuskim to ekspresowa i smaczna przekąska. Przepis przydatny, zwłaszcza gdy goście zapowiedzieli się z wizytą w ostatniej chwili. Dzięki parówkom nie przywitacie ich z pustymi rękami i stołami. Szaszłyki i koreczki z parówek z odpowiednimi dodatkami są bardzo pomysłowym starterem. Jesteście fanami zup? Kilka prostych składników, w tym parówki, wystarczy, by przygotować danie obiadowe albo gorącą kolację.

Czy wiesz, że?

Uznaje się, że pierwsze parówki powstały pod koniec XV wieku. Jako ich ojczyznę wskazuje się Frankfurt nad Menem, co wyjaśnia nazywanie cienkich kiełbasek mianem frankfurterek.

Dla urozmaicenia:

Parówki wykorzystuje się w kuchniach wielu krajów. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych parówkowych specjałów jest amerykański corn dog. To parówka w cieście kukurydzianym smażona w gorącym oleju. Często serwowana na drewnianym patyczku.