Przepisy na potrawy halloweenowe | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Halloween

24 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - HalloweenHalloween

Koniec z nudą w kuchni. Czas przygotować się na Halloween. Niech Twoje posiłki nie tylko smakują, ale też straszą. Kreatywne gotowanie pozwala odkrywać nowe smaki i łączyć ze sobą składniki. Przygotuj straszne przekąski na halloween. Zapraszamy do gotowania!

Dla kogo?

Dla dużych i małych, którzy z niecierpliwością czekają na 31 października. Cukierek albo psikus?

Na jaką okazję?

Znajdziesz tu przepisy na halloweenową imprezę. Wszyscy goście będą zadowoleni ze strasznych przekąsek na halloween.

Dla urozmaicenia:

Otwórz się na nowe smaki i nietuzinkowe połączenia składników. Kreatywność w kuchni to podstawa, a każdy przepis możesz dowolnie modyfikować i urozmaicać tak, aby zachwycił nie tylko Ciebie, ale także osoby, które będą próbować przygotowanych potraw.