Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

8

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obieramy, myjemy.

Krok 2

Ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy z serkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pajęczyna - Surówka z marchewki z sosem serowym na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej