Lekka sałatka fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka fantazja

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz i pokrój na pół plastry, ogórka i paprykę pokrój w słupki, a cebulę z krążki.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj. Z mozzarelli zrób kuleczki.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, czyli połącz go z wodą i oliwą z oliwek.

Krok 5

Składniki przełóż do miski i wymieszaj. Polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Modra kapusta
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej