
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz i pokrój na pół plastry, ogórka i paprykę pokrój w słupki, a cebulę z krążki.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Z mozzarelli zrób kuleczki.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, czyli połącz go z wodą i oliwą z oliwek.
Krok 5
Składniki przełóż do miski i wymieszaj. Polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej