
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz i pokrój na pół plastry, ogórka i paprykę pokrój w słupki, a cebulę z krążki.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Z mozzarelli zrób kuleczki.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, czyli połącz go z wodą i oliwą z oliwek.
Krok 5
Składniki przełóż do miski i wymieszaj. Polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej