Lekka sałatka fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka fantazja

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz i pokrój na pół plastry, ogórka i paprykę pokrój w słupki, a cebulę z krążki.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj. Z mozzarelli zrób kuleczki.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, czyli połącz go z wodą i oliwą z oliwek.

Krok 5

Składniki przełóż do miski i wymieszaj. Polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej