
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
Krok 2
Pomidory umyj, sparz i pokrój na pół plastry, ogórka i paprykę pokrój w słupki, a cebulę z krążki.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Z mozzarelli zrób kuleczki.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, czyli połącz go z wodą i oliwą z oliwek.
Krok 5
Składniki przełóż do miski i wymieszaj. Polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej