Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i truskawki myjemy i zostawiamy do osuszenia. Awokado i kiwi obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Fetę kroimy w kostkę.

Krok 2

Dressing: Łączymy w małym słoiczku oliwę, ocet balsamiczny, miód i musztardę francuską, doprawiamy solą i pieprzem. Wstrząsamy kilka razy zamkniętym słoiczkiem, aby wszystkie składniki sosu dokładnie się ze sobą połączyły.

Krok 3

Na talerz przekładamy porwaną na mniejsze kawałki sałatę, kostki sera feta, półplasterki kiwi i awokado oraz przekrojone na pół truskawki. Posypujemy całość ziarnami sezamu i skrapiamy przygotowanym sosem.

ilka_86

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej