Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i truskawki myjemy i zostawiamy do osuszenia. Awokado i kiwi obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Fetę kroimy w kostkę.

Krok 2

Dressing: Łączymy w małym słoiczku oliwę, ocet balsamiczny, miód i musztardę francuską, doprawiamy solą i pieprzem. Wstrząsamy kilka razy zamkniętym słoiczkiem, aby wszystkie składniki sosu dokładnie się ze sobą połączyły.

Krok 3

Na talerz przekładamy porwaną na mniejsze kawałki sałatę, kostki sera feta, półplasterki kiwi i awokado oraz przekrojone na pół truskawki. Posypujemy całość ziarnami sezamu i skrapiamy przygotowanym sosem.

ilka_86

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z fetą, kiwi, truskawkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej