
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki dokładnie umyj, obierz i pokrój w plasterki. Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 3
Połącz sos z sałatą i ogórkiem. Przełóż sałatkę na talerz lub do miseczki.

Krok 4
Ser pokrój w plastry. Następnie każdy plasterek przekrój po skosie na pół, aby powstały trójkąty. Połóż kawałki sera na sałatce.

Krok 5
Bagietkę pokrój na cienkie kromki, skrop oliwą, dopraw i usmaż grzanki. Podawaj z nimi sałatkę. Możesz udekorować ją natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałata lodowa z ogórkiem i serem feta
Sałatę lodową z ogórkiem i serem feta możesz zaserwować jako dodatek do drugiego dania lub solo, w formie szybkiego lunchu w pracy albo kolacji. Wyrazistego smaku daniu dodaje słony ser feta a delikatność i chrupkości – świeży ogórek. Jeśli sałatkę robisz na długo przed planowanym podaniem – usuń z ogórka nasiona, alby nie puścił zbyt dużo wody, a sosem polej całość na ostatnią chwilę. Sałatkę tą możesz podawać solo albo z dodatkiem bagietki lub grzanek. Warto wiedzieć, że sałata lodowa jest jedynym rodzajem sałaty, który można kroić nożem. Charakteryzuje się ona łagodnym smakiem i delikatnym zapachem. Świeża ma zielone, kruche i jędrne liście. Natomiast w nieświeżej liście są przebarwione i zwiędłe. Pamiętaj, że im lepsze dasz składniki, tym twoje danie będzie bardziej kuszące. Smacznego!