
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki dokładnie umyj, obierz i pokrój w plasterki. Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 3
Połącz sos z sałatą i ogórkiem. Przełóż sałatkę na talerz lub do miseczki.

Krok 4
Ser pokrój w plastry. Następnie każdy plasterek przekrój po skosie na pół, aby powstały trójkąty. Połóż kawałki sera na sałatce.

Krok 5
Bagietkę pokrój na cienkie kromki, skrop oliwą, dopraw i usmaż grzanki. Podawaj z nimi sałatkę. Możesz udekorować ją natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałata lodowa z ogórkiem i serem feta
Sałatę lodową z ogórkiem i serem feta możesz zaserwować jako dodatek do drugiego dania lub solo, w formie szybkiego lunchu w pracy albo kolacji. Wyrazistego smaku daniu dodaje słony ser feta a delikatność i chrupkości – świeży ogórek. Jeśli sałatkę robisz na długo przed planowanym podaniem – usuń z ogórka nasiona, alby nie puścił zbyt dużo wody, a sosem polej całość na ostatnią chwilę. Sałatkę tą możesz podawać solo albo z dodatkiem bagietki lub grzanek. Warto wiedzieć, że sałata lodowa jest jedynym rodzajem sałaty, który można kroić nożem. Charakteryzuje się ona łagodnym smakiem i delikatnym zapachem. Świeża ma zielone, kruche i jędrne liście. Natomiast w nieświeżej liście są przebarwione i zwiędłe. Pamiętaj, że im lepsze dasz składniki, tym twoje danie będzie bardziej kuszące. Smacznego!