
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
9 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Otręby mielimy .Miksujemy z jajkiem , mlekiem i kostką . Na rozgrzanej oliwie smażymy kolejno dwa grubsze placki .
Krok 2
Składniki sosu miksujemy . Mięso myjemy i kroimy w kostkę . Oprószamy przyprawą i smażymy na oliwie . Wykładamy na placki . Przykrywamy pokrojonymi ogórkami , pomidorem i kapustą . Polewamy sosem i keczupem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























