Placki owsiane z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki owsiane z warzywami

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

9 łyżek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Otręby mielimy .Miksujemy z jajkiem , mlekiem i kostką . Na rozgrzanej oliwie smażymy kolejno dwa grubsze placki .

Krok 2

Składniki sosu miksujemy . Mięso myjemy i kroimy w kostkę . Oprószamy przyprawą i smażymy na oliwie . Wykładamy na placki . Przykrywamy pokrojonymi ogórkami , pomidorem i kapustą . Polewamy sosem i keczupem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki owsiane z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej