
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
9 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Otręby mielimy .Miksujemy z jajkiem , mlekiem i kostką . Na rozgrzanej oliwie smażymy kolejno dwa grubsze placki .
Krok 2
Składniki sosu miksujemy . Mięso myjemy i kroimy w kostkę . Oprószamy przyprawą i smażymy na oliwie . Wykładamy na placki . Przykrywamy pokrojonymi ogórkami , pomidorem i kapustą . Polewamy sosem i keczupem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej