Okoń nilowy cytrynowo-koperkowy z lekką surówką z pora z jabłkiem
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
6 łyżek
2 łyżki
1 szczypta
0.3 szklanki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszać z olejem (3 łyżki) przyprawę Knorr i 1 łyżkę pokrojonego kopru i zalać marynatą filety. Zostawić na 30 minut w lodówce.
Krok 2
Wyjąć z marynaty. Osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posypać pokrojonym koprem i oprószyć mąką.
Krok 3
Rozgrzać na patelni olej z masłem. Kłaść rybę na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni. Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano.
Krok 4
W czasie kiedy ryba się smaży pokroić umyty po w pół plasterki i lekko je ugnieść by zmiękły. Jabłko obrać i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Zmieszać z porem.
Krok 5
Zrobić dresing do surówki z 3 łyżek oleju, 1 łyżki przegotowanej wody, szczypty cukru i 2 łyżeczek Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego. Dresing dobrze wymieszać i polać surówkę - wymieszać.
Krok 6
Podawać gorącą rybę usmażoną na chrupko i rumiano obłożoną plasterkami cytryny z ziemniakami z wody i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej