
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
2 łyżki
1 szczypta
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać mięso i dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Gdy mięso się zetnie i puści soki dodać ugotowane na parze brokuły. Wymieszać i zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Zabielić jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i pietruszką w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej