Potrawka z kurczaka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z brokułami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać mięso i dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Gdy mięso się zetnie i puści soki dodać ugotowane na parze brokuły. Wymieszać i zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Zabielić jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i pietruszką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej