Potrawka z kurczaka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z brokułami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać mięso i dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Gdy mięso się zetnie i puści soki dodać ugotowane na parze brokuły. Wymieszać i zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Zabielić jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i pietruszką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej