Potrawka z kurczaka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z brokułami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać mięso i dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Gdy mięso się zetnie i puści soki dodać ugotowane na parze brokuły. Wymieszać i zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Zabielić jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i pietruszką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej