Potrawka z kurczaka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z brokułami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oliwie zeszklić obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać mięso i dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. Gdy mięso się zetnie i puści soki dodać ugotowane na parze brokuły. Wymieszać i zdjąć z ognia do lekkiego przestygnięcia. Zabielić jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i pietruszką w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej