łosoś w ogórkowej łusce przepis – Zobacz na przepisy.pl

łosoś w ogórkowej łusce

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

2 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka do gotowania ryb wlać zimną wodę do wysokości 1/2.Dodać 2 łyżki soli,12 ziaren pieprzu i listki laurowe ,a\talarki cebuli i ocet.

Krok 2

Rybę ułożyć na kratce i wstawić do garnka.Całość doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia,przykryć,odstawić na 3 godziny.

Krok 3

Z wywaru wyjąć kratkę z rybą.Z ryby usunąć ości i skórę.Przykryć folią i odstawić na godzinę do lodówki.Ochłodzony filet przełożyć na półmisek.

Krok 4

Majonez wymieszać z posiekanym koperkiem.Równomiernie posmarować łososia.Żelatynę rozpuścić w 1/2 l.przecedzonego wywaru z ryby.Na rybie ułożyć cienkie plasterki ogórka tak,aby jeden zachodził na drugi,imitując rybią łuskę.Całość posmarować tężejącą galaretką.Ponownie wstawić do lodówki.Udekorować koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • łosoś w ogórkowej łusce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej