Składniki
1 sztuka
1 litr
50 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
50 gramów
0.5 pęczka
1 pęczek
3 łyżki
100 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.
Krok 2
Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.
Krok 3
Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.
Krok 4
Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.
Krok 5
Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej