Klopsy z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

50 gramów

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.

Krok 2

Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.

Krok 3

Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.

Krok 4

Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.

Krok 5

Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej