Pulpety z cielęciny - klopsiki gotowane: przepis | Przepisy.pl pixel

Klopsy z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

50 gramów

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.

Krok 2

Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.

Krok 3

Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.

Krok 4

Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.

Krok 5

Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Anna

    Anna , 05.09.2022

    Wspaniały prosty przepis, który wykorzystuję od lat. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej