Pulpety z cielęciny - klopsiki gotowane: przepis | Przepisy.pl pixel

Klopsy z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

50 gramów

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.

Krok 2

Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.

Krok 3

Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.

Krok 4

Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.

Krok 5

Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Anna

    Anna , 05.09.2022

    Wspaniały prosty przepis, który wykorzystuję od lat. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej