Klopsy z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

50 gramów

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.

Krok 2

Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.

Krok 3

Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.

Krok 4

Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.

Krok 5

Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej