
Składniki
1 sztuka
1 litr
50 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
50 gramów
0.5 pęczka
1 pęczek
3 łyżki
100 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mielonego mięsa dodaj cebulę drobno pokrojoną, jajko, bułkę oraz posiekaną natkę, masę wyrób.
Krok 2
Łyżeczką nabieraj małe porcje mięsa, obtaczaj w mące i formuj kulki.
Krok 3
Na gotującą się wodę wrzuć klopsy i gotuj ok. 15 min.
Krok 4
Do pozostałego wywaru wsyp pozostały koperek i zagotuj.
Krok 5
Do sosu dodaj śmietanę i zagęść zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dopraw sokiem z cytryny, całość zagotuj. Podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej