Rybna zapiekanka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna zapiekanka z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

347 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną, jajkami i wodą.

Krok 2

Ugotowany ryż wysyp do naczynia żaroodpornego. Selera pokrój w drobne kawałki.

Krok 3

Na ryżu ułóż filety, skrop je sokiem z cytryny i posyp selerem. Całość zalej przygotowanym sosem z jajek i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i zapiekaj 35 minut. Udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej