Rybna zapiekanka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna zapiekanka z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

358 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze śmietaną, jajkami i wodą.

Krok 2

Ugotowany ryż wysyp do naczynia żaroodpornego. Selera i cebulę pokrój w drobne kawałki.

Krok 3

Na ryżu ułóż filety, skrop je sokiem z cytryny. Posyp selerem i cebulą. Całość zalej przygotowanym sosem z jajek i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika i zapiekaj 35 minut. Udekoruj gałązkami koperku.

2

Opinie o przepisie

  • Waldek

    Waldek , 28.11.2024

    Co się stało z cebulami ?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna zapiekanka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej