Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.
Krok 2
Pomidory również pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.
Krok 4
Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.
Krok 5
Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.
Krok 6
Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej