Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.

Krok 2

Pomidory również pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.

Krok 4

Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.

Krok 5

Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.

Krok 6

Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej