Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.
Krok 2
Pomidory również pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.
Krok 4
Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.
Krok 5
Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.
Krok 6
Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej