Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka
średnie
6 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.
Krok 2
Pomidory również pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.
Krok 4
Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.
Krok 5
Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.
Krok 6
Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej