Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka duś w niewielkiej ilości wody przez 5-10 min, a następnie drobno pokrój.

Krok 2

Pomidory również pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj pomidory i cały czas mieszając, duś je na niewielkim ogniu tak długo, by woda całkowicie odparowała.

Krok 4

Dodaj chili i mięso, posól i wymieszaj.

Krok 5

Farsz rozłóż na tortillach i zroluj.

Krok 6

Rozgrzej smalec i podsmaż na nim tortille ze wszystkich stron. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej