Tradycyjne tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne tacos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

8 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Cebulę i chili posiekaj.

Krok 2

Mięso podsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulą i chili.

Krok 3

Dodaj obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory i duś przez kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku.

Krok 4

Farsz wyłóż na tortille, zwiń w rulony i obsmaż na rozgrzanej oliwie na złoto z każdej strony.

Krok 5

Tradycyjne tacos podawaj razem z czerwoną fasolką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej