
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
8 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Cebulę i chili posiekaj.
Krok 2
Mięso podsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulą i chili.
Krok 3
Dodaj obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory i duś przez kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku.
Krok 4
Farsz wyłóż na tortille, zwiń w rulony i obsmaż na rozgrzanej oliwie na złoto z każdej strony.
Krok 5
Tradycyjne tacos podawaj razem z czerwoną fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej