
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
8 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Cebulę i chili posiekaj.
Krok 2
Mięso podsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulą i chili.
Krok 3
Dodaj obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory i duś przez kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku.
Krok 4
Farsz wyłóż na tortille, zwiń w rulony i obsmaż na rozgrzanej oliwie na złoto z każdej strony.
Krok 5
Tradycyjne tacos podawaj razem z czerwoną fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























