
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
8 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Cebulę i chili posiekaj.
Krok 2
Mięso podsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulą i chili.
Krok 3
Dodaj obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory i duś przez kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku.
Krok 4
Farsz wyłóż na tortille, zwiń w rulony i obsmaż na rozgrzanej oliwie na złoto z każdej strony.
Krok 5
Tradycyjne tacos podawaj razem z czerwoną fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej