
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
8 łyżek
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Cebulę i chili posiekaj.
Krok 2
Mięso podsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulą i chili.
Krok 3
Dodaj obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory i duś przez kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku.
Krok 4
Farsz wyłóż na tortille, zwiń w rulony i obsmaż na rozgrzanej oliwie na złoto z każdej strony.
Krok 5
Tradycyjne tacos podawaj razem z czerwoną fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej