Tradycyjne tacos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne tacos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

8 łyżek

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę. Cebulę i chili posiekaj.

Krok 2

Mięso podsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulą i chili.

Krok 3

Dodaj obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory i duś przez kilka minut na małym ogniu. Dopraw do smaku.

Krok 4

Farsz wyłóż na tortille, zwiń w rulony i obsmaż na rozgrzanej oliwie na złoto z każdej strony.

Krok 5

Tradycyjne tacos podawaj razem z czerwoną fasolką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne tacos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej