
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
6 sztuk
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej do rondla mleko i dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając do czasu, gdy sos zgęstnienia.
Krok 3
Obierz parówki z osłonek i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem i posyp chrzanem.
Krok 4
Zapiekaj około 15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej