Parówki zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

6 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do rondla mleko i dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając do czasu, gdy sos zgęstnienia.

Krok 3

Obierz parówki z osłonek i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem i posyp chrzanem.

Krok 4

Zapiekaj około 15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej