Składniki
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
6 sztuk
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej do rondla mleko i dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając do czasu, gdy sos zgęstnienia.
Krok 3
Obierz parówki z osłonek i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem i posyp chrzanem.
Krok 4
Zapiekaj około 15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej