Parówki zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

6 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do rondla mleko i dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając do czasu, gdy sos zgęstnienia.

Krok 3

Obierz parówki z osłonek i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem i posyp chrzanem.

Krok 4

Zapiekaj około 15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grillowane kalmary - VIDEO
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej