Parówki zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

6 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej do rondla mleko i dodaj starty ser. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu stale mieszając do czasu, gdy sos zgęstnienia.

Krok 3

Obierz parówki z osłonek i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem i posyp chrzanem.

Krok 4

Zapiekaj około 15 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej