Kasza gryczana z żółtym serem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 szklanki

5 sztuk

3 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.

Krok 2

Parówki pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Kaszę wyłóż do naczynia żaroodpornego na na zmianę z pokrojonymi parówkami i startym żółtym serem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z ketchupem i polej zapiekankę.

Krok 5

Posyp resztą sera i zapiekaj do czasu, gdy ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej