Kasza gryczana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 szklanki

5 sztuk

3 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.

Krok 2

Parówki pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Kaszę wyłóż do naczynia żaroodpornego na na zmianę z pokrojonymi parówkami i startym żółtym serem.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z ketchupem i polej zapiekankę.

Krok 5

Posyp resztą sera i zapiekaj do czasu, gdy ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej