Składniki
200 gramów
2 szklanki
5 sztuk
3 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.
Krok 2
Parówki pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Kaszę wyłóż do naczynia żaroodpornego na na zmianę z pokrojonymi parówkami i startym żółtym serem.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i polej zapiekankę.
Krok 5
Posyp resztą sera i zapiekaj do czasu, gdy ser się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej