
Składniki
200 gramów
2 szklanki
5 sztuk
3 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.
Krok 2
Parówki pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Kaszę wyłóż do naczynia żaroodpornego na na zmianę z pokrojonymi parówkami i startym żółtym serem.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i polej zapiekankę.
Krok 5
Posyp resztą sera i zapiekaj do czasu, gdy ser się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej