
Składniki
200 gramów
2 szklanki
5 sztuk
3 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.
Krok 2
Parówki pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Kaszę wyłóż do naczynia żaroodpornego na na zmianę z pokrojonymi parówkami i startym żółtym serem.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i polej zapiekankę.
Krok 5
Posyp resztą sera i zapiekaj do czasu, gdy ser się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej