Meksykański przysmak ryżowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

264

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.

Krok 2

Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.

Krok 5

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej