Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.25 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.
Krok 2
Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4
Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.
Krok 5
Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej