Meksykański przysmak ryżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przysmak ryżowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.

Krok 2

Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.

Krok 5

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zapiekanka cukiniowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej