Meksykański przysmak ryżowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przysmak ryżowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.25 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.

Krok 2

Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4

Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.

Krok 5

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przysmak ryżowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej