
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.25 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź.
Krok 2
Mrożoną sałatkę wrzuć na rozgrzany olej i smaż przez chwilę. Kiedy warzywa puszczą sos, dodaj ćwierć kostki Rosół z kury Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Warzywa połącz z ugotowanym ryżem, polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4
Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Przykryj żółtym serem.
Krok 5
Piekarnik nagrzej do 180 stopni i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz około 15 - 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej