Szaszłyki z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z owoców morza

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

24 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z dorsza, krewetki oczyścić. Filet i paluszki surimi pokroić w kostkę. Posypać przyprawą Knorr. Na patyczki do szaszłyków nadziać naprzemiennie rybę, krewetki i surimi. Szaszłyki posmarować przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Przygotowane szaszłyki wstawić na raszki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 15 minut. Doskonale smakują ze słodkim sosem chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej