Szaszłyki z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z owoców morza

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

24 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z dorsza, krewetki oczyścić. Filet i paluszki surimi pokroić w kostkę. Posypać przyprawą Knorr. Na patyczki do szaszłyków nadziać naprzemiennie rybę, krewetki i surimi. Szaszłyki posmarować przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Przygotowane szaszłyki wstawić na raszki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 15 minut. Doskonale smakują ze słodkim sosem chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki ze schabu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej