Szaszłyki z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z owoców morza

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

24 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z dorsza, krewetki oczyścić. Filet i paluszki surimi pokroić w kostkę. Posypać przyprawą Knorr. Na patyczki do szaszłyków nadziać naprzemiennie rybę, krewetki i surimi. Szaszłyki posmarować przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Przygotowane szaszłyki wstawić na raszki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 15 minut. Doskonale smakują ze słodkim sosem chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej