Mini pita z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pita z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

null

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

1 plaster

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chlebki opiecz w piekarniku, a następnie rozetnij jeden koniec, formując kieszonkę.

Krok 2

Do miseczki przełóż majonez oraz odcedzone mięso tuńczyka. Następnie wsyp zawartość opakowania sosu Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rozchylone kieszonki napełnij pokrojoną sałatą, cebulą oraz rybnym farszem.

Krok 4

Kieszonki ułóż na talerzu i udekoruj pozostałymi składnikami, tworząc oczy, nos oraz nóżki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pita z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej