PRZEPISY.PL
Sos pieczarkowy - autor: przepisy.pl

Sos pieczarkowy

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
367
osób dodało do Mniamlisty
367
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • posiekana natka pietruszki2 łyżki
  • pieprz
  • masło2 łyżki
  • woda-wrzątek2 szklanki
Sos pieczarkowy – krok 1

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, pieczarki pokrój w cienkie plastry. Następnie rozpuść masło w garnku, dodaj przygotowane warzywa i podsmaż je przez 5 minut. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Sos pieczarkowy – krok 2

Krok 2

Rozpuść Bulion grzybowy Knorr w 2 szklankach wrzątku i dodaj do cebuli oraz pieczarek.
Sos pieczarkowy – krok 3

Krok 3

Rozmieszaj dokładnie mąkę ze śmietanką, po czym wlej ostrożnie do gotującego się bulionu. Gotuj, ciągle mieszając, przez 1 minutę.
Sos pieczarkowy – krok 4

Krok 4

Na koniec dodaj do sosu posiekaną natkę pietruszki i dopraw go pieprzem do smaku.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

249
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
176
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
69
osób dodało do Mniamlisty
30''
5
Łatwe