Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
20 gramów
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Żółtko przetrzyj przez sito, szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Ogórki połącz z majonezem, śmietaną, kaparami, szczypiorkiem i żółtkiem.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem, cukrem i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej