
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
20 gramów
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Żółtko przetrzyj przez sito, szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Ogórki połącz z majonezem, śmietaną, kaparami, szczypiorkiem i żółtkiem.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem, cukrem i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej