Sos do deserów z moreli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morelowy sos do deserów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

60 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele przepłucz, zalej niewielką ilością wody i gotuj je przez 10-15 minut na małym ogniu. Zestaw, przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Dodaj kilka łyżek malagi i 2 łyżki cukru, zagotuj.

Krok 3

Żółtka ubij z 2 łyżkami śmietany i dodaj do owoców, wymieszaj, ponownie zagotuj i trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu.

Krok 4

Odstaw do ostygnięcia w chłodnym miejscu, co jakiś czas przemieszaj mus łyżką.

Krok 5

Resztę śmietany ubij na sztywną pianę razem z cukrem i połącz masę z zimnym musem morelowym i resztą malagi.

Krok 6

Rozmieszaj trzepaczką, schłodź jeszcze przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej