
Składniki
80 gramów
60 gramów
125 mililitrów
2 sztuki
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele przepłucz, zalej niewielką ilością wody i gotuj je przez 10-15 minut na małym ogniu. Zestaw, przetrzyj przez sitko.
Krok 2
Dodaj kilka łyżek malagi i 2 łyżki cukru, zagotuj.
Krok 3
Żółtka ubij z 2 łyżkami śmietany i dodaj do owoców, wymieszaj, ponownie zagotuj i trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu.
Krok 4
Odstaw do ostygnięcia w chłodnym miejscu, co jakiś czas przemieszaj mus łyżką.
Krok 5
Resztę śmietany ubij na sztywną pianę razem z cukrem i połącz masę z zimnym musem morelowym i resztą malagi.
Krok 6
Rozmieszaj trzepaczką, schłodź jeszcze przez kilka minut w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej