Sos do deserów z moreli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morelowy sos do deserów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

60 gramów

125 mililitrów

2 sztuki

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele przepłucz, zalej niewielką ilością wody i gotuj je przez 10-15 minut na małym ogniu. Zestaw, przetrzyj przez sitko.

Krok 2

Dodaj kilka łyżek malagi i 2 łyżki cukru, zagotuj.

Krok 3

Żółtka ubij z 2 łyżkami śmietany i dodaj do owoców, wymieszaj, ponownie zagotuj i trzymaj jeszcze chwilę na małym ogniu.

Krok 4

Odstaw do ostygnięcia w chłodnym miejscu, co jakiś czas przemieszaj mus łyżką.

Krok 5

Resztę śmietany ubij na sztywną pianę razem z cukrem i połącz masę z zimnym musem morelowym i resztą malagi.

Krok 6

Rozmieszaj trzepaczką, schłodź jeszcze przez kilka minut w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morelowy sos do deserów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej