Baskijska tarta z kremem custard przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baskijska tarta z kremem custard

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

500 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto schłódź w lodówce i rozwałkuj.

Krok 2

Przenieś je na wałku na formę do tarty, a brzegi zetnij równo z formą. Przykryj ciasto podwójną warstwą folii aluminiowej.

Krok 3

Piecz w gorącym piekarniku przez 10 minut.

Krok 4

W garnku zagotuj cukier z mlekiem i skrobią cały czas mieszając. Dodaj żółtka, wanilię i masło.

Krok 5

Na podpieczonym spodzie tarty ułóż maliny, wlej krem i posyp płatkami migdałowymi.

Krok 6

Wstaw do piekarnika na 20 minut, po czym wyjmij, ostudź i posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baskijska tarta z kremem custard - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej