
Składniki
200 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
500 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto schłódź w lodówce i rozwałkuj.
Krok 2
Przenieś je na wałku na formę do tarty, a brzegi zetnij równo z formą. Przykryj ciasto podwójną warstwą folii aluminiowej.
Krok 3
Piecz w gorącym piekarniku przez 10 minut.
Krok 4
W garnku zagotuj cukier z mlekiem i skrobią cały czas mieszając. Dodaj żółtka, wanilię i masło.
Krok 5
Na podpieczonym spodzie tarty ułóż maliny, wlej krem i posyp płatkami migdałowymi.
Krok 6
Wstaw do piekarnika na 20 minut, po czym wyjmij, ostudź i posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej