Makaron z truskawkowym dżemem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z truskawkowym dżemem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

7

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku. Odcedź.

Krok 2

Wymieszaj z połową dżemu. Wyłóż porcje na talerze.

Krok 3

Dookoła polej resztą dżemu, udekoruj malinami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej