Makaron z truskawkowym dżemem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z truskawkowym dżemem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

7

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

20 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku. Odcedź.

Krok 2

Wymieszaj z połową dżemu. Wyłóż porcje na talerze.

Krok 3

Dookoła polej resztą dżemu, udekoruj malinami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z truskawkowym dżemem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Żeberka BBQ
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej