
Składniki
10
100 gramów
4 łyżki
350 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną, dodaj przesmażony boczek. Doprowadź do wrzenia, gotuj 1 minutę.
Krok 3
Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem. Podawaj posypany parmezanem i listkami pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej