Pstrąg panierowany w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg panierowany w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

10 dekagramów

5 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.

Krok 2

Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 3

obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.

Krok 5

Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej