Pstrąg panierowany w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg panierowany w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

10 dekagramów

5 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.

Krok 2

Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 3

obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.

Krok 5

Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Serowe w kratkę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej