
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
10 dekagramów
5 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.
Krok 2
Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.
Krok 5
Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































