
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
10 dekagramów
5 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.
Krok 2
Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.
Krok 5
Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej