Pstrąg panierowany w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg panierowany w orzechach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

10 dekagramów

5 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.

Krok 2

Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 3

obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.

Krok 5

Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg  panierowany w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej