
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
10 dekagramów
5 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj orzechy, bułkę tartą, skórkę z cytryny, pieprz i gałkę muszkatołową. Dołóż masło i utrzyj wszystko razem.
Krok 2
Rybę ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
obłóż panierką i piecz około 30 minut w temperaturze 200 st.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój na ćwiartki. cukinię pokrój w plastry.
Krok 5
Ziemniaki przysmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj cukinię. 5 minut przed końcem pieczenia dołóż do filetów.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej