
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęś natrzyj dokładnie marynatą.
Krok 2
Jabłka pokrój na małe kawałki i pomieszaj z morelami oraz rodzynkami. Tak przygotowanym farszem nadziej gęś. wstaw na noc do lodówki.
Krok 3
Gęś umieść w żaroodpornym naczyniu i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około 40 minut.
Krok 4
Po tym czasie podlej gęś wodą, temperaturę piekarnika zmniejsz do 150 stopni i piecz dalej do miękkości. Gęś piecz w/g zasady - na każdy kilogram wagi- 1 godzina pieczenia.
Krok 5
Marynatę do kurczaka Knorr połącz z olejem i majerankiem.
Krok 6
Na 20 minut przed końcem pieczenia, polej gęś czerwonym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej