
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęś natrzyj dokładnie marynatą.
Krok 2
Jabłka pokrój na małe kawałki i pomieszaj z morelami oraz rodzynkami. Tak przygotowanym farszem nadziej gęś. wstaw na noc do lodówki.
Krok 3
Gęś umieść w żaroodpornym naczyniu i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około 40 minut.
Krok 4
Po tym czasie podlej gęś wodą, temperaturę piekarnika zmniejsz do 150 stopni i piecz dalej do miękkości. Gęś piecz w/g zasady - na każdy kilogram wagi- 1 godzina pieczenia.
Krok 5
Marynatę do kurczaka Knorr połącz z olejem i majerankiem.
Krok 6
Na 20 minut przed końcem pieczenia, polej gęś czerwonym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























