Tradycyjne pierogi ruskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

749

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

null

1 sztuka

500 gramów

null

null

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej przez sito, zagnieć z jajkiem, szklanką letniej wody i ? łyżeczki soli. Zagnieć gładkie jednolite ciasto, wyrób dokładnie.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj wcześniej, odcedź, wystudź. Przemiel razem z serem przez maszynkę.

Krok 3

Cebulę obierz, posiekaj drobniutko i zrumień na rozgrzanym tłuszczu. Wymieszaj z masą serowo-ziemniaczaną, dopraw na ostro.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj podsypując odrobiną mąki i wycinaj szklanką krążki. Na każdy nałóż odrobinę farszu i zlep.

Krok 5

Gotuj we wrzącej osolonej wodzie jeszcze przez kilka minut od momentu jak wypłyną. Tradycyjne pierogi ruskie podawaj ze stopionym masłem lub przesmażoną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej