
Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
null
1 sztuka
500 gramów
null
null
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej przez sito, zagnieć z jajkiem, szklanką letniej wody i ? łyżeczki soli. Zagnieć gładkie jednolite ciasto, wyrób dokładnie.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj wcześniej, odcedź, wystudź. Przemiel razem z serem przez maszynkę.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj drobniutko i zrumień na rozgrzanym tłuszczu. Wymieszaj z masą serowo-ziemniaczaną, dopraw na ostro.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj podsypując odrobiną mąki i wycinaj szklanką krążki. Na każdy nałóż odrobinę farszu i zlep.
Krok 5
Gotuj we wrzącej osolonej wodzie jeszcze przez kilka minut od momentu jak wypłyną. Tradycyjne pierogi ruskie podawaj ze stopionym masłem lub przesmażoną cebulką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej